Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

9 Juli 2009

Lenny Kravitz Live at Westerpark

Lenny Kravitz Lenny Kravitz Lenny Kravitz
Door Michaela Meijer met foto's van Eric van Nieuwland (klik voor vergroting)

Een nieuw soort fenomeen in de binnenstad van Amsterdam, sinds 2007: Live at Westerpark. Een initiatief van Mojo Concerts, die al sinds 2007 flink uitpakt qua artiesten. Zo stonden in het verleden onder andere James Morrison, Peter Gabriel, Björk, Radiohead, Massive Attack en Leonard Cohen al op de Westerparkplanken.

Dit jaar viel de eer aan Joss Stone & Jason Mraz, Simply Red, Lenny Kravitz en Anouk. Een gevarieerd programma met voor ieder wat wils. Grappig detail is dan weer dat het concert van Anouk als eerste compleet was uitverkocht.

Cultuurpark Westergasfabriek leent zich prima voor een 4 daags evenement als deze. Ook het schitterende weer draagt daar natuurlijk zijn steentje aan bij. Buiten het festivalterrein is het een drukte van belang. Overal hebben zich mensen neergevleid op picknickkleden met tassen vol eten en drinken en zelfs wordt er hier en daar flink gebarbecued. Als je niet beter zou weten zou je denken allang het festivalterrein te hebben betreden, zo druk.  Bij binnenkomst valt meteen het enorme podium op. Wat een enorm gevaarte voor een relatief klein festival (bijvoorbeeld even vergeleken met een Pinkpop of Rock Werchter). Qua voorzieningen ziet het er ook allemaal keurig uit en de prijzen zijn redelijk te noemen.

Lenny Kravitz Lenny Kravitz Lenny Kravitz

In het voorprogramma van Lenny, door hemzelf uitgenodigd: Les Chevals. Een uit 9 personen bestaande jazzfunk band uit Parijs, met als rariteit een muzikant die muziek maakt door op een schelp te blazen. Het voorprogramma doet me weinig. Jazz is een te ver van mijn bed show. Aardig als achtergrondmuziek onder een documentaire, maar niet als voorprogramma voor rocklegende Lenny Kravitz.

Lenny Kravitz, geboren te New York op 26 mei 1964, singer-songwriter, multi-instrumentalist, platenproducer en arrangeur. Zijn muziekstijl bevat rock, soul, funk, reggae, hardrock, psychedelic, folk en ballad elementen. Met zijn debuutalbum “Let Love Rule”, dat uitkomt in 1989, laat hij de wereld kennismaken met zijn niet universele geluid. Uiteraard is het Europa dat hem als eerst in het hart sluit. Europeanen staan er immers om bekend dat zij altijd open minded zijn wanneer het gaat om nieuwe muziekstijlen en –stromen. Inmiddels 9 albums rijker en als sinds 1989 ook zeer geliefd in Nederland, strijkt hij neer in het warme, maar mooie Westerpark.

Lenny opent met het nummer “Freedom Train” van het album “Let Love Rule” en pakt direct het publiek in met zijn typische Kravitz-geluid en zijn onophoudelijke geflirt met het publiek. Alles en iedereen danst, danwel beweegt, zelfs de mensen achter het podium op de spoordijk, die niets konden zien, maar wel alles konden horen. Kravitz weet zijn publiek goed te vermaken door veel te bewegen over het podium en zo te zingen / praten, dat het lijkt alsof hij het alleen tegen jou heeft. Hij schenkt zelfs nog even aandacht aan de mensen achter het podium op de spoordijk.

Lenny Kravitz Lenny Kravitz Lenny Kravitz

Alle Kravitz-hits komen voorbij deze avond, American Women, It ain’t over ‘till it’s over, where are we running, I belong to you, Mama Said en het mooie door Lenny zelf begeleid op de vleugel I’ll be waiting. Uiteraard herdenkt Lenny ook Michael Jackson  nog even door tijdens het nummer “Dancin till dawn” “Billie Jean” in te zetten, Rest In Peace Michael!!  Dat Lenny een showman is blijkt wel uit het feit dat de voorste rij fans 2 maal worden verwend door een Lenny die aangeraakt kan worden. De 2e keer draait hij de rollen om door zelf een fotocamera mee te nemen en foto’s te maken van zijn publiek.

Aan het eind van de show kijkt hij terug op 20 jaar musiceren en dat het voor hem eigenlijk allemaal begon in 1989 in de Paradiso te Amsterdam. “Let Love Rule”, een nummer dat hij schreef en waarvan hij geen idee had dat Nederland de tekst al woord voor woord kon meezingen. Dat hij vanaf dat moment het Nederlandse publiek in zijn hart sloot moge duidelijk zijn. Dat blijkt ook wel wanneer hij vervolgens roept dat het fijn is om weer thuis te zijn. De avond wordt afgesloten met “Are you gonna go my way”, veel licht en vuurwerk uit het dak van het podium. Een waardige afsluiter van een mooie, warme en geweldige avond.


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.