Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

8 Juli 2009

Ingetogen optreden van Eddie Kowalczyk in tropische Melkweg

Kowalczyk Eddie Kowalczyk Eddie Kowalczyk
Door Berbera van den Hoek met foto's van Maarten Grootendorst (klik voor vergroting)

Het weekend verrast hij iedereen met akoestische solo optredens op het Concert at Sea festival en Parkpop. Op 2 juli is de Amsterdam Melkweg aan de beurt voor een solo concert van de frontman en zanger van Live die zoals hij zelf aangeeft in de zomer zijn oren wat rust wil geven en daarom solo-akoestische shows doet.

Buiten zijn de temperaturen tropisch en in de uitverkochte Melkweg wordt daar nog een schepje bovenop gedaan. Het is wat jammer dat in deze hete omstandigheden Eddie Kowalczyk pas ruim over half tien het podium opkomt. Je merkt wel duidelijk dat het publiek het wachten beu is. Gelukkig is dat is snel vergeten als hij de Live hit 'I Alone' inzet. Op het podium staan kaarsen die de intieme sfeer die deze akoestische setting met zich meebrengt nog meer versterken. Nadat hij enkele nummers in zijn eentje op het podium heeft vertolkt wordt hij bij 'Forever' op het podium vergezeld door een 4-koppig strijkorkest en een toetsenist. Zij zullen de rest van de avond enkele keren meespelen met deze charismatische zanger/gitarist.

Eddie Kowalczyk Eddie Kowalczyk Eddie Kowalczyk

Na het bekende 'Selling the Drama' en 'Dance with you' lijkt het erop dat de officiele setlist is afgewerkt en hij laat wat nieuw werk horen. Vervolgens haalt hij er een muziekstandaard bij en hij legt uit dat hij niet de tekst kwijt wil raken van een Bob Dylan song en hij brengt op een geweldige manier de klassieker 'Blowing in the Wind'. Kowalczyk laat zich deze avond van een heel ander kant zien en hij ontroert. Het enige minpuntje wat ik tijdens deze avond kan ontdekken is dat er door enkele personen in het publiek heel storend door alles wordt heengekletst.

Het is erg leuk om de nummers van Live, een band die zeker op de grote festivals de reputatie hebben opgebouwd dat ze een stevige show neerzetten, in deze setting te zien en te horen. De teksten krijgen nog meer zeggingskracht dan dat ze al hadden. Vooral 'Overcome' wat door het 9/11 drama in New York een totaal andere betekenis heeft gekregen hakt erin. Wat mij betreft mag hij elk jaar zijn oren wat rust geven.

Website 


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.