Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Opium

20 Juni 2009

Opium op Oerol met Loes Luca, een Midzomernachtsdroom en Ko van de Bosch van NNT


Opium TV - zaterdag 20 juni om 23.30 uur op Ned 2

Loes Luca bezoekt speciaal voor Opium op Oerol de voorstelling Midzomernachtsdroom van Karina Kroft en Toneelschuur Producties. Cornald Maas gaat op bezoek bij NNT & Club Guy & Roni en ontvangt Ko van den Bosch.

Loes Luca is actrice en comédienne. Ze volgde de Academie voor Expressie in Utrecht, en debuteerde bij theatergroep Orkater, en speelde later ook bij het RO Theater. Achttien jaar lang stond ze op De Parade met de ‘o la la revue-act’ ‘Nénette et les Zézettes’. In 2007 stond ze met haar eerste soloprogramma in de theaters. Naast theater speelde ze rollen in films als ‘Het meisje met het rode haar’ en ‘Ja zuster, nee zuster’, en televisieseries. Het afgelopen jaar was ze te zien in de met een Zilveren Nibkowschijf bekroonde televisieserie ‘’t Vrije Schaep’. Op Oerol bezoekt zij:  ‘Midzomernachtsdroom’ van Karina Kroft en Toneelschuurproducties

’s Avonds laat, in een bos, zo rond de midzomernacht wordt op Oerol ‘Midzomernachtsdroom’ gespeeld in een uitvoering van Karina Kroft en Toneelschuurproducties. De ideale plaats en locatie voor een van Shakespeare’s meest gespeelde komedies, het ultieme zomeravondstuk.

Midzomernachtsdroom (foto C. Eeftinck) Loes Luca (foto Pieter van der Meer) Ko van den Bosch

Het verhaal van ‘Midzomernachtsdroom’ speelt zich af op drie verschillende niveaus; er is de wereld van de geliefden, het Elfenhof en de handwerklieden. De verhaallijnen worden met elkaar verbonden door de viering van het huwelijk van hertog Theseus met de amazonekoningin Hippolyta. Vier geliefden verdwalen ’s nachts in een vreemde, betoverende wereld vol onredelijke fantasieën en ontelbare vergissingen. Ze gedragen zich vreemd, en er gebeuren onwaarschijnlijke dingen, die alleen door betovering te verklaren zijn. Er hangt een betoverende sfeer in het bos, stemmen klinken fluisterend en er zijn flarden muziek te horen

‘Midzomernachtsdroom’ is een blijmoedig sprookje. Een aanmoediging om onredelijk te zijn, risico te nemen, vuile handen te maken en jezelf te verliezen in de liefde.

LINKS | www.karinakroft.nl | www.toneelschuur.nl/toneelschuurproducties

Heelhuids & halsoverdekop
Ko van den Bosch is de oprichter van theatergroep Alex d’Electrique, bekend om rauwe en extreme theatervorm, waar hij werkzaam was als acteur, regisseur vormgever, artistiek leider en huisschrijver. Typerend voor zijn werk is het rauw-realisme en humoristische absurdisme in taal, beeld en dramaturgie. Behalve voor zijn eigen groep, schrijft Van den Bosch met enige regelmaat ook in opdracht van anderen.

Heelhuids & halsoverdekop Heelhuids & halsoverdekop Heelhuids & halsoverdekop

Ko van den Bosch schreef en regisseerde ‘Heelhuids & Halsoverkop’, een countrymusical. Het is een hartstochtelijke zoektocht naar de ware liefde, voor elkaar en voor de vrijheid. Het verhaal speelt zich af in een verlaten hotel, waar een groep mensen noodgedwongen de tijd met elkaar doorbrengt. Hun reis naar de rest van de wereld is even op pauze gezet, er raast een orkaan buiten, vliegvelden zijn dicht, de veerpont vaart niet, maar de bar in het hotel is open.

Gemanipuleerd door de panisch optimistische hoteleigenaar Andreas en zijn helper Ariël zijn de gasten gedwongen hun levens te heroverwegen.  

Componist David Dramm liet zich inspireren door de traditionele countrysongs van onder meer Bob Wills en Hank Williams, maar ook door modernere varianten van Tom Waits en The Be Good Tanyas, Blanche en The Gourds.

LINKS | www.nnt.nl | www.clubguyandroni.nl

LINKS | AVRO video eiland | Opium op Oerol | AVRO op Oerol twitter


Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.