Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Opium

15 Juni 2009

Opium op Oerol met Brigitte Kaandorp, Kyteman en een Drijvende Diva


Opium TV - maandag 15 juni om 23.30 uur op Ned 2

Cabaretière Brigitte Kaandorp bezoekt speciaal voor Opium op Oerol het project ‘GetLost’ van het Britse komediegezelschap ‘DotMaze’. Colin Benders van Kyteman’s Hiphop Orkest is de 'Maker aan tafel' en presentator Cornald Maas bezoekt de Drijvende Diva. 

Sinds ze in 1983 het Cameretten Festival won, is cabaretière Brigitte Kaandorp niet meer uit de theaters verdwenen. Afgelopen jaar zat ze 25 jaar in het vak, wat ze vierde met de voorstelling ‘Zó’, die nog tot en met december 2009 te zien is, en een dvd-box genaamd ‘Ik ben een vakvrouw’. In maart van dit jaar kreeg ze na afloop van haar voorstelling in theater Carré het lintje opgespeld van Officier in de Orde van Oranje-Nassau, omdat ze ‘als cabaretière, tekst- en liedjesschrijfster een grote bijdrage heeft geleverd aan de Nederlandse cultuur’.

Op Oerol bezoekt Brigitte Kaandorp de voorstelling ‘Get Lost!’ van ‘dotMaze’. ‘Get Lost’ is een reusachtig doolhof, waar de bezoeker tijdens de zoektocht naar de uitgang vanalles tegenkomt. De makers van DotMaze nemen je mee in een sprookjesachtige wereld vol surrealistische grapjes, en laten je kennis maken met kleurrijke figuren uit mythes, sprookjes en legendes. 

Zo kun je dansen met een theepot en kennis maken met De Familie, een acht jaar oude tweeling en hun ouders die je uitnodigen voor een picknick. Kijk niet raar op als je persoonlijke gids in pak plotseling zijn tanden gaat poetsen, de heg vervaarlijk begint te bewegen of je wordt achtervolgd door een theekopje. Een breiende vrouw in een schommelstoel biedt je een stuk van haar heg aan dat je maar beter niet kan afslaan, en bij het verstoppen in een schuur kan je maar zo even gevangen worden genomen. Een droomwereld om in te verdwalen.

DotMaze is een groep die bizar, humoristisch theater maakt op locatie. Geen enkele voorstelling is hetzelfde omdat ze inspelen op de reacties van het publiek. Doen mensen mee of kijken ze liever toe? Improvisatietheater ten voeten uit.

LINKS | www.brigittekaandorp.nl | www.dotcomedy.co.uk 

DotMaze met Get Lost Kyteman Drijvende Diva (foto De Kwekerij)

Maker aan tafel: Colin Benders van Kyteman’s Hiphop Orkest
De 22-jarige Colin Benders, alias Kyteman, speelt al vanaf zijn vijfde trompet. Hij kreeg twee jaar lang les van trompettist Eric Vloeimans, en speelde in bands als Krezip, Voicst, Relax en C-Mon & Kypski. Een belangrijke les voor hem was dat muziek geen zaak is van regels maar van interpretatie. 

Nadat zijn vriendin het drie jaar geleden uitmaakte stortte Colin Benders zich volledig op de muziek, wat ertoe leidde dat begin dit jaar zijn eerste album ‘The Hermit Sessions’ een feit was. Tijdens de opnames kwam Kyteman op het idee om een hiphoporkest op te richten. Hij  stelde een 22 koppig orkest samen, bestaande uit hemzelf, twaalf muzikanten en negen vocalisten. Colin speelt trompet, maar staat vooral als dirigent voor het orkest en zorgt zo voor een goede balans op het podium door spanningsintentie, tempo- en volumewisselingen aan te geven.  

Het orkest bestaat uit mensen die elkaar kennen uit de muziekwereld en in verschillende formaties al eerder hebben samengespeeld. Als ze met elkaar optreden is het net alsof ze op schoolreisje zijn en dit plezier hebben ze ook op het podium. ‘Kyteman’s Hiphoporkest’ was een groot succes op Noorderslag dit jaar, en is deze zomer op verschillende festivals te zien, te beginnen met Oerol.

LINKS | www.kyteman.com | www.myspace.com/kyteman

DotMaze met Get Lost Brigitte Kaandorp Drijvende Diva bij Kinderdijk

‘Drijvende Diva’ van Victorine Pasman en Laura Stavinoha
De Drijvende Diva’ is een dame in een grote jurk gemaakt van paraplu’s waarin ze op het water kan drijven. Al drijvend zingt ze betoverende aria’s als ‘Quando me n’vo’ uit La Boheme van Puccini, ‘Regnava nel Silenzio’ van Donizetti en ‘Naturträne’ van Nina Hagen. ‘De Drijvende Diva’ is een samenwerking tussen kostuumontwerpster Victorine Pasman en sopraan Laura Stavinoha.

Victorine Pasman volgde op de Rietveld Academie de richting Theatervormgeving en maakt gekostumeerde performances. Ze creeert fabelachtige verschijningen waarvoor ze zich laat inspireren door de vrouw in haar verschillende gedaantes; mysterieus, verleidelijk en machtig. Vaak werkt ze samen met andere kunstenaars zoals nu met zangeres Laura Stohinova, die onder meer in het Nederlands Concertkoor zong en ook als soliste werkzaam is. Samen ontwikkelden ze al eerder bijzondere acts waarmee zij optraden op culturele festivals en dance-events.

LINKS | www.victorinepasman.nl | www.laurastavinoha.nl

LINKS | AVRO video eiland | Opium op Oerol | AVRO op Oerol twitter


Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.