Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT, DE PARADE

10 Juni 2009

Opening Parade 2009 vrijdag de 12e juni

Scania! maakt parade An & Ergün samenzang Celluloid Fever: The Goddess
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Op vrijdag 12 juni begint de Parade officieel haar seizoen in Rotterdam. Vervolgens reist het festival via Den Haag door naar Utrecht om 16 augustus te eindigen in Amsterdam. Dit jaar staan er 80 verschillende theater-, muziek-, dans- en videovoorstellingen op de planken en is er weer iedere avond live-muziek in Café Correct en de Orangerie. 

Echt Rotterdams
Zoals ieder jaar begint de Parade in Rotterdam, met ook dit jaar weer veel inspirerende en vruchtbare samenwerkingen met culturele instellingen. Er is een aantal voorstellingen te zien in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi), voor deze gelegenheid ook ’s avonds geopend, van onder andere Spinvis, Ellen ten Damme, Art-Jan de Vries en PIPS:lab en in het NAi is de tentoonstelling ‘Brazil Contemporary’ onderdeel van de Parade.

In het Chabotmuseum speelt toneelgroep Bonheur en het entreeticket van de Parade is ook geldig als entreebewijs voor Museum Boijmans Van Beuningen. Rondom de Parade is een vijf meter hoge Traverse gebouwd, dwars door het NAi ontworpen door de Rotterdamse kunstenaarsgroep Observatorium. Deze loopbrug is 800 meter lang en is als doorgaande weg gratis toegankelijk voor iedereen. Op de Traverse speelt Young Stage – SKVR twee voorstellingen en Kosmopolis Rotterdam staat er tijdens de opening met een speciaal samengesteld Gospelkoor van ongeveer 80 personen. Op initiatief van Kosmopolis Rotterdam staat ook de voorstelling ‘Geboeid’ van Susanne Marx in Rotterdam, Den Haag en Utrecht.  

Premières en reprises
In Rotterdam dit jaar nieuwe voorstellingen van: ‘Zap Holland’ waar Thomas de Bres, Saskia Temmink, Jara Lucieer en Michiel Varga door Hollands erfgoed ‘zappen’, ‘Pool (no water)’ van Productiehuis d*Amor, ‘Ketwoemun’ met Mirjam Stolwijk, Arend Niks en Mick Paauwe en Jakop Ahlbom heeft de voorstelling ‘Man met Hoed’ geregisseerd.

Nathan Vecht heeft voor de Parade de voorstelling ‘Go Vote!’ geschreven welke wordt gespeeld door Raymonde de Kuyper, Jacqueline Blom en Thijs Maas en ‘De Broekneus’ met John Buijsman, Keimpe de Jong e.a. staat in het Circustheater. Tim Kamps en Arjen Lubach spelen samen ‘Het Monica Da Silva Trio’ en zes mannen van de Wereldband gaan de strijd aan met 50 instrumenten in ‘Twist’. In de Brandtoren danst het gezelschap 2moveDC en Gato Bizar de voorstelling ‘Soltar’ en ThEAter EA brengt de voorstelling ‘AAP’ naar de Parade. 

In het Lightbuilding spelen Schupp en Van Dijk animatiefilms met live muziek en er zijn films geselecteerd door het Nederlands Film Festival (NFF).

De G van Gezellig? Mon Bouillon Deux Fantasten

Successen van vorig jaar; ‘Alabama Chrome’ van The Sadists – Orkater, ‘THREE’ van Conny Janssen Danst en ‘Niets is echt moeilijk’ staan dit jaar in Rotterdam en ook ‘Wawazda’ van Leonard en Jeroen en ‘Bigger thas Jesus’ van PeerGrouP maken hun reprise.

De Paradevoorstellingen variëren van drie tot veertig minuten. Ook wordt er in de weekenden een aantal voorstellingen en muziekoptredens toegankelijk gemaakt voor doven en slechthorenden. 

Openingsprogramma 
Na de officiële opening spelen er twee openingsvoorstellingen; ‘Geboeid’ een dans-muziekvoorstelling over Echte Liefde van Susanne Marx en ‘De Broekneus’ een broeierige en stiekeme zomeravondvoorstelling van John Buijsman, Keimpe de Jong en anderen. 

17.30 uur Parade open
17.45 uur Aankomst Parade-Processie en optreden Gospelconcert
18.00 uur Officiële opening door artistiek leider Nicole van Vessum en Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam 
18.30 – 19.00 uur Concert Gospelkoor
19.15 uur Openingsvoorstellingen: ‘Geboeid’ (Susanne Marx) en ‘De Broekneus’ (John Buijsman, Keimpe de Jong e.a.)

Uitstapje naar Amersfoort
Van 4 t/m 14 juni organiseert Mobile Arts voor de gemeente Amersfoort en Amersfoort 750 het Verjaardagsfeest. Het Verjaardagsfeest bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder de Parade, het Vliegend Festival, Toko Borra, het Verjaardagsspektakel en nog veel meer (samenwerkings)projecten. Samen vormen ze tien dagen lang het Verjaardagsfeest voor de stad Amersfoort; een grandioos cultureel feest in de binnenstad, rondom de Koppelpoort en in de wijken.

Tournee Parade 2009: 
11 juni - 21 juni       
Rotterdam, Museumpark (in en rondom het NAi), 11 juni Try out 

26 juni - 5 juli          
Den Haag, Westbroekpark 

10 - 26 juli              
Utrecht, Moreelsepark

31 juli - 16 augustus 
Amsterdam, Martin Luther Kingpark 

www.deparade.nl


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.