Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ

10 Juni 2009

Eerste dag op IJazz 2009

IJazz 2009 IJazz 2009 IJazz 2009
Tekst en beeld van Michiel Vos (klik voor vergroting)

Afgelopen vrijdag was het startsein voor 3 dagen jazz op het NDSM terrein in Amsterdam Noord. Met onder andere namen als Kytemans Hiphop Orkest, Matt Bianco en Room Eleven was het programma goed gevuld. Op vrijdag het terrein een stuk minder. Een toch mooi gevuld programma met o.a. Room Eleven en Incognito heeft er niet voor gezorgd dat het druk was, misschien ook omdat het festival dit jaar entree heft.
 
Aan de acts ligt het in ieder geval niet niet. De aftrappende Margriet Sjoerdsma zet een leuke klassieke jazzact neer, met mooie stam en swingende band. Iets verderop staat Benjamin Herman met zijn jazzkwartet voor toch een redelijk mensenaantal een leuke show neer te zetten.

Leuk is ook dat er een podium in het water ligt. De Pure-liner, een party-schip, is hier aangemeerd met een restaurant en een leuk podium aan boord waar de funkband Talking Loud een leuke show neerzet.

 IJazz 2009 IJazz 2009 IJazz 2009

Sabrina Starke is een optreden waar we op hebben moeten wachten.. Vanwege een file was de helft van de band een half uur na de officiele starttijd van het optreden op lokatie. Het optreden daarentegen was daarin wel goed. Enige vreemde was dat er veel soul en funk was, en de klassieke jazz daarin een beetje wegbleef.
 
Het Braziliaanse Deodato was een act die je niet zou verwachten op een festival als IJjazz, toch was het een leuke act die ondanks een halflege helling de boel op stelten zette. De “keep the soul alive” uitspraak van Boris was voor dit concert niet erg van toepassing.Hoewel het bij het podium waar hij optrad aardig druk was, viel de performance redelijk tegen. Iets meer actie op het podium had wel gemogen. Afsluiter was de britse band Incognito die met hun crossover sound een uiteindelijk toch leuke vrijdagavond afsloten.

www.ijazz.nl


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.