Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: OEROL

10 Juni 2009

Column Jeroen Pater | Oerol Bekenden

De kaartverkoop bij de ET-10 (foto Jeroen Pater)

Ik ga nu mijn vijfde jaar Oerol in. Da's toch wel een soort van feestje. Vanaf het eerste jaar was ik verkocht aan de rare, inspirerende en compleet andere disciplines theater dan ik maak. Ik ben comedian. Dat is de meest uitgeklede vorm van theater die je maar kunt verzinnen. En Oerol biedt je de rest en soms nog wat meer.

Er zijn een aantal dingen die mij de afgelopen jaren opvielen. Er werken verdomd weinig comedians en cabaretiers mee aan dit festival. Je zou hier meer comedians of cabaretiers verwachten, het is per slot van rekening theater en er moet dan ook gelachen kunnen worden. Jaren terug deed Jack Spijkerman nog wel eens een duit in het zakje en tegenwoordig zie ik Speelman en Speelman en Andre Manuel met de Ketterse Fanfare en dat is het? Of niet?

Als je beter kijkt komt er toch nog vanuit onverwachte hoek een kleine cabareteske inbreng. (Om de roddelhoer Albert Verlinde bij uitstek te quoten: ik was laatst in gesprek met mijn goede vriendin Paulien Cornelisse. Of nou ja, goede vriendin of nou ja, ik was in gesprek, laten we zeggen ik las in het Oerol-krantje dat Paulien dit jaar op Oerol staat in een gezamenlijke productie met Janna Schra van Room Eleven. Met wie ik nog wel eens een avond heb doorgehaald in Urock te Utrecht. Of nou ja doorgehaald, we zaten in dezelfde kroeg en ik keek de hele avond naar haar en zij niet naar mij. Of nou ik keek, ik staarde. Maar ik kende haar al voordat ze bekend was. Ik was fan van het eerste uur. Ik kende haar al voordat onze 'ik breek wel in in andermans prive leven in' nicht Albert Verlinde haar kende. Dat neemt hij mij niet meer af! ik bedoel ik heb niets tegen homo's maar wel als ze Albert Verlinde heten. De man die homo's een slechte naam geeft.)

Over Paulien, ze staat in de boeken top tien op één met een nieuw boek over taal, stond in de finale van het Leids Cabaret Festival in 2008 en speelde een behoorlijke tijd bij de comedy train als stand-up comédienne. Ik heb een van mijn eerste gigs ooit met haar gespeeld op een Nijmeegse studentenvereniging toen ze nog onderdeel was van het duo Rots. Dus ik ben geïnteresseerd. Zeker in de combi Janna en Paulien. Wat gaan ze doen? En hoe komen een stand-upper en een zangeres in contact? Hoe besluiten ze een samenwerking aan te gaan? En wat gaan ze maken? Een hoop vragen en ik ga het zien a.s. zondag of maandag. De kaarten moeten nog gekocht worden, maar geen paniek, er valt altijd wel iets te regelen. NIet iedereen weet dat.

Ik zou ook wel eens willen samenwerken met een artiest waar ik zelf met veel plezier naar luister of kijk. Ik denk dan meteen aan een Ellen Ten Damme die ik heb ontmoet tijdens het Amsterdam Matinee dit jaar. Of nou ja ontmoet, ik heb haar aangekondigd. Of Wende Snijders, die ik persoonlijk ken van youtube. En natuurlijk Marieke Jager met wie ik intens hyves contact heb. Dus kansen zat en zeker in de poule 'voor mij bekende artiesten die allemaal op Oerol zijn geweest, maar nooit in combinatie met een stand-up comedian genaamd Jeroen Pater'.  

Misschien dat ik Albert Verlinde kan bellen voor een nummer. Want Albert en ik, wij gaan way back. Albert en ik wij zijn onafscheidelijk. Albert, wat kan ik zeggen, fijn mens. Ik bel bel hem nog dagelijks. Misschien moet hij een keer naar Oerol komen. Je weet wel, buiten de studio. Gewoon onder gewone onbekende mensen zijn.

Jeroen Pater


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.