Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Festival aan de Werf

1 Juni 2009

Sven Ratzke's Nachtclub: erotische sferen in orgelpaleis

Sven Ratzke Sven Ratzke Sven Ratzke
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Het museum Van Speelklok tot Pierement was de weelderige ambiance waarin de flamboyante gastheer Sven Ratzke zijn brutale en sexy kunsten op het Museumnachtpubliek mocht loslaten. Meteen al bij het eerste nummer blijkt dat Ratzke de overvolle spiegelzaal van het museum omtovert tot een sensuele nachtclub en het publiek - man èn vrouw - moeiteloos om zijn vinger weet te winden.

Samen met zijn musici Charly Zastrau (op piano) en Cord Heineking (op contrabas) brengt Ratzke vijf nummers die maar nipt binnen de toegestane tijd van 30 minuten passen. Tussendoor ziet hij kans om met zo'n beetje alle mensen op de eerste paar rijen intiem contact te maken.

Dat die plek niet geheel zonder risico is blijkt even later als diezelfde mensen een regen van Spa blauw over zich heen krijgen van Ratzke. Op zich lekker verkoelend trouwens want de temperatuur liep intussen aardig op in de spiegelzaal.

Ratzke is een ras entertainer van het type dat je in een Berlijns cabaret zou verwachten: decadent, pervers, vilein en een enfant terrible. 't Wekt dan ook geen verwondering dat hij in de musical Cabaret vorig jaar met veel succes de rol van Master of Ceremonies voor zijn rekening nam.

Sven Ratzke Sven Ratzke Publiek in de Spiegelzaal

Ratzke geeft in dit half uurtje een uitstekend visitekaartje af van waartoe hij in staat is. Ik denk dat veel toeschouwers daar nog wel eens meer van willen zien en dat kan ook. Sven Ratzke staat deze zomer met de Konrad Konsselleck Big Band op de Parade in Utrecht en Amsterdam. Wie daarna nog meer wil zien kan terecht in de theaters voor de tour van Ratzke's nieuwe programma dEBUT dat op 25 oktober van dit jaar in premiere gaat in de Kleine Komedie.

Sven Ratzke | De Parade


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.