Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VRIJE GELUIDEN

15 Mei 2009

Sneakpreview VRIJE GELUIDEN 17 mei 2009

Komende zondag hebben wij twee uitzendingen. Bij het ontbijt brengen wij u de jonge Bayanspeler Oleg Fateev (spreek uit als: Alec Fat'ejef), de wondere wereld van de mondharp en huiveringwekkende keelklanken uit vier dames van VocaalLAB... En na uw middagdutje kunt u genieten van het tweede deel uit van ons jubileumconcert van 15 april. In deze uitzending komen: Rick Stotijn met Cecilia Bernardini, Tsehaytu Beraki, Theo Loevendie, Dede Priest... Ook hebben we nogmaals Alex Roeka en Benjamin Herman voor u.... Kortom een muzikale zondag om voor thuis te blijven!

Mondharptrio Aubergine Oleg Fateev VocaalLAB
Foto's van Sanne Schouwink (klik om de hele foto te zien)

Om 10.30 uur | Mondharptrio Aubergine
We werden wel een beetje giechelig van de mondharp en het mondharptrio.Geen Vietnamees, Mongool of Nepalees op het Bimhuispodium die de traditie van zijn volk verklankte maar drie Zeeuwen. Mannen op leeftijd. Phons Bakx, de aanvoerder (half lang haar, op kousen voeten) is de Nederlandse promotor van de mondharp. Gedurende de twee optredens en het gesprek met Hans ontdekken we de ongekende mogelijkheden van dit onooglijke instrumentje.

Om 10.30 uur | VocaalLAB
Slanke zangeressen van VocaalLab bewegen in wit licht. Franse woordjes klinken, een geluidstape begeleidt. Huiveringwekkende keelklanken van de Grieks-Franse componist Georges Aperghis vullen het Bimhuis. Aperghis breekt met alle opera wetten waaraan sommigen zich nu nog vastklampen, toont nieuwe kleuren waarvan we niet eens wisten dat ze bestonden en biedt vergezichten op hoe het leven ooit kan zijn. Artistiek leider van de Operadagen Rotterdam licht het een en ander toe over het festival. 

Alela Diane Daby Touré Ivan Fisher
Foto's van Sanne Schouwink (klik om de hele foto te zien)    

Om 10.30 uur | Accordeonist Oleg Fateev
Ook de uit Moldavië afkomstige bayanspeler Oleg Fateev vond zijn geluk (een vrouw) in Nederland en vestigde zich hier. Maar het thuisland zit gegroefd in zijn spel. Hij speelt bayan met een lach en een snik, hij geeft de luisteraar vreugde en troost en verblijdt zijn instrument met jazz, Bach en Scarlatti, Russische volkmuziek en een mengeling van dat alles. Fateev speelt solo en vlecht de presentator daarmee om zijn vinger en weet zich in twee prachtige optredens gesteund door Dion Nijland (cb) en Kontantin Iliev (cl)

Om 14.00 uur | jubileum uitzending deel II 
Met o.a. Rick Stotijn, Cecilia Bernardini, Dede Priest, Guus Janssen, Theo Loevendie en Tsehaytu Beraki

VRIJE GELUIDEN | zondag 17 mei om 10.30 uur en om 14.00 uur op Nederland 1


Gebruikte Tags: , , , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.