Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, CABARET

14 Mei 2009

Purper, sinds 1980 – Dernière

Purper Dernière Purper Dernière Purper Dernière
Tekst en beeld van Marieke van Soest
Carré Amsterdam – 10 mei 2009

Direct bij hun opkomst geven Marco Braam, Eric Brey, Frans Mulder, Gerrie van der Kleij en Rop Verheyen een muzikaal visitekaartje af. Een a-capella gezongen nummer loopt moeiteloos over in het volgende – meerstemmig, solo en meerdere nummers gelijktijdig gezongen volgen om uiteindelijk terug te vloeien naar een gezamenlijk einde.

De rest van de voorstelling is op vergelijkbare wijze opgebouwd. Een aantal thema’s vormen lopen door de gehele voorstelling. Camera’s, rookbeleid, de mayakalender en de cruciale datum 21 december 2012. Een gevoel van gemis: thuis zijn en toch het gevoel hebben dat je naar huis wilt. 

Langs deze lijnen lopen de verschillende onderdelen in elkaar over. Lichtvoetig, ontroerend, humoristisch, steeds wordt een stukje uitgesponnen, om vervolgens naadloos over te gaan op het volgende onderdeel. Ook nu wisselen solo’s en gezamenlijk stukken elkaar af evenals de verschillende muziekstijlen.

De leden van Purper jongleren met hun talenten. Marco Braam en Eric Brey spelen op clowneske wijze, al stoeiend achter de vleugel een quatre mains. Eric Brey kaapt alle rollen uit een operastuk voor de neus van anderen weg en zingt zelf de partijen.

Frans Mulder belicht vanuit verschillende invalshoeken het afscheid van zijn moeder. Op Haast terloops beschrijft hij het verpleeghuis, met een knipoog naar het rookbeleid. Het schrijnende besef van tekortschietende zorg schemert door. Op andere momenten neemt de humoristische benadering de overhand – met venijnige accenten waar het gevoel van machteloosheid de kop opsteekt. Moeiteloos nemen de spelers het publiek mee naar het einde van de voorstelling, de laatste van deze reeks. Rop Verheyen zal in het nieuwe seizoen niet terugkeren bij Purper. Met een boeket met lint wordt afscheid van hem genomen.

Veertig jaar theater
Dan verplaatst de aandacht zich naar Gerrie van der Kleij. Zij zit dit jaar veertig jaar in het vak. Ter gelegenheid hiervan is Karin Bloemen aanwezig. Zij herinnert zich dat ze als 17-jarige in het theater was bij een voorstelling waarin Gerrie van der Kleij meespeelde. Gerrie heeft haar geïnspireerd voor het theater. Ze overhandigt de 4DVD-box, waarin hoogtepunten uit de vele shows van Purper. Op naar het feest van 30 jaar!

Voor wie het nieuws nog gemist heeft: het nieuwe Purperlid wordt Tony Neef.

De DVD van purper is te bestellen via de website.


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.