Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: Festival aan de Werf, HANNEKE EN JONAS

14 Mei 2009

Deze week gaan we echt de vloer op

 

Jonas: Een innoverende week waar we een aantal dingen aanliepen die nog niet klopten of duidelijk waren. Ten eerste bleek de techniek waarmee het décor in beweging wordt gezet niet de juiste. Te snel en te luidruchtig. Onze constructeur Bernhard was er zelf ook nog niet tevreden over en heeft deze week hard gewerkt aan de verbetering hiervan. Ten tweede werd duidelijk, na een doorloop met het tot nu toe bestaande materiaal, dat de verhaallijn en de probleemstelling (de vraag) nog concreter moest worden uiteengezet. Werk aan de winkel dus.

Het opbouwen van het décor in de theaterzaal in Huis a/d Werf heeft wat dat betreft veel opgeleverd. Inzicht in de werking en verfijning van de techniek, volgorde van opbouw en wensen in de uitvoering ervan.

Daarnaast hebben we rustig kunnen toewerken naar de definitieve verplaatsing en opbouw van de gehele techniek (trussen, licht, audio, video, hijstakeles, afstop e.d ) naar de Oude Remise aan de Cartesiusweg. Het staat en hangt en werkt nu naar wens.

Hester is deze week bezig met het afronden van de details in het décor, zoals de koffer, de gaten en hang en sluitwerk. Tessa al aardig op weg met een prachtig ontwerp voor de jurk van Hanneke,.. vrouwelijk en praktisch.
Sander maakt zich al wegwijs in de audiotechniek. Marco heeft zich gestort op de videobesturing met wat coaching van Rinus. Hanneke schrijft zich diep in de materie en ik ben al filmend opzoek naar sluitende vondsten. 

Deze week gaan we echt de vloer op. Eindelijk! We hebben er zin in. Aike wrijft zich in zijn handen, want nu gaat zijn kwaliteit als regisseur echt gelden. Er gaat nog veel veranderen.

Hanneke: De puzzelstukjes nog niet helemaal op een rij maar de route naar het eiland (verklapt!) begint helderder te worden. Maar als je me nu vraagt hoe het er voor staat, dan heb ik op dit moment geen idee! Teksten, liedjes en beelden draaien door mijn hoofd. Veel lichtpuntjes aan de horizon. Van mij dus een kort blog, elke letter die ik vanaf nu typ, gaat direct naar Nergens Bergen. Wie het vervolg wil weten: 21 t/m 30 mei Festival aan de Werf. Dag! 

www.hannekedejong.nl | www.beeldontwerp.nl

Klik op het plaatje om de flyer te bekijken:
Nergens Bergen Flyer


Gebruikte Tags: , ,

=================

gravatar for floris Kuiper

Lieve Hanneke, Jonas en anderen,

Leuk dit blog. De voorpret en het verheugen nog groter! Ben razend benieuwd naar al het moois en inven- en innovatiefs dat jullie gemaakt en bedacht hebben. Succes sen sterkte met de laatste loodjes en de try-out.

Liefs,

Floris

floris Kuiper (E-mail ) - 22-05-’09 08:17


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.