Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

10 Mei 2009

Koninginnenach 2009

Koninginnenach 2009Koninginnenach 2009 (Simon McBride)Koninginnenach 2009 A Brand
Tekst en beeld Michiel Vos (klik voor vergroting)

De 20e Koninginnenach in Den Haag is weer voorbij. Met een podium minder en een veranderde Binnenach is het wat anders dan we gewend zijn. Toch is de drukte dit jaar enorm. Zowel de Grote Markt als het Plein zijn in de drukke uren van de avond geheel afgesloten. Leuke gadget van dit jaar is Nachmobiel, waamee je een festivalticket voor de binnenconcerten en een programmagids op je telefoon kan downloaden.

Eerste concert van de avond is de winnende band van de bandverkiezing: The Levi’s. De grote schare Haagse fans in het publiek zorgt gelijk bij de start van de Nach voor een gezellig vol publiek. Dat heeft de show van deze jonge gasten zeker goed gedaan.

Koninginnenach 2009 Koninginnenach 2009 (Moke) Koninginnenach 2009

Een uurtje later staat op het Spuiplein de bijzondere formatie A Brand. In strak witte pakken staat deze 5-koppige band op een rij naast elkaar, met soms ook een 5 stemmige song. De sterke pakkende rocksongs zorgden ervoor dat het publiek hier ook niet stil kan staan. Inmiddels zijn de binnenconcerten ook begonnen. De eer is aan Moke om dit af te trappen. Deze keer staan van de normale band alleen zanger Felix, toetsenist Eddy en gitarist Phil op het podium. Daarbij is wel een strijkerskwartet ingeschakeld. Zeker de uitvoering van Last chance met violen zorgt voor een mooi resultaat.

Op het Kerkplein is gitaarvirtuoos Simon Mc Bride begonnen aan zijn show. De gitarist die op zijn 15e tot beste gitarist ter wereld is bekroond is inmiddels wel wat sterallures rijker. Rocken doet hij nog steeds goed op het podium, daarover is niks te klagen. Op het Spuiplein is op dat moment Garland Jeffrey’s bezig met zijn set. Een optreden wat wel staat en swingt, maar waar vernieuwing mist. Nog steeds heeft deze man het van zijn jaren 70 en 80 hits zoals Matador. Nummers die wel kloppen en swingen maar die we onderhand wel kennen. Binnen in het Theater aan het Spui is songwriter Lucky Fonz III bezig met zijn Lucky Orchestra om een leuke show neer te zetten. Otto Wichers zet hier met zijn nonchalante vertoning en leuke grappen over het ineens dirigent zijn van zijn eigen strijkersorkest wat alles doet wat hij zegt toch wel een goed stukje muziek neer.

Koninginnenach 2009 Koninginnenach 2009 (Lucky Fonz III) Koninginnenach 2009 (Isis)

So What heeft ervoor gezorgd dat de hele grote markt afgezet is. Door de mensenstroom staat het in alle straten rondom en op de markt zelf geheel vol. De set die zij geven is lekker stoer, lekker swingend, eigenlijk gewoon lekker op alle fronten. Niet de bekendste band in het rijtje, maar de grote groep fans zingt alle teksten toch lekker mee. Skasensatie Beef laat het Spuiplein swingen, vooral met hun “I would stay here” cover van Krezip, het nummer waarmee Beef hun grote publiek gehaald heeft. Voor de rest is het goede reggae/ska, waarvan het leuk is dat dat gewoon uit ons eigen Nederland komt.

Het garagerock bandje van Di-rect gitaris Spike vermaakt het alternatievere publiek op de grote markt met een lekker optreden. Jammer dat The Deaf nog steeds geen cd heeft uitgebracht, dit is iets wat zeker niet onopgemerkt voorbij moet gaan. Hetzelfde geldt voor Triggerfinger, de belgische Bluesrock die op het kerkplein de Nach afsluit. Deze band, die ook in Nederland steeds groter wordt heeft de kracht om bluesrock algemeen toegankelijk te maken. Na een paar goede afsluitende beats van de net niet meer jarige (100%) Isis in de Asta is de gehele nach weer voorbij.

Op naar nummer 21.


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.