Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL

6 Mei 2009

200 x DoReMi in Theater de Efteling

De 200-ste Sounds of Music De 200-ste Sounds of Music De 200-ste Sounds of Music
Tekst en beeld van Sabine Sabelis (klik voor vergroting)

De matinee voorstelling van de Sound of Music (van V& V entertainment) in Theater de Efteling op 3 mei 2009 was de 200e editie. Al 200 keer zong, speelde en acteerde de cast van The Sound of Music alle herkenbare liedjes maar ze doen dat nog even enthousiast als de eerste en de 100e voorstelling. De 200e voorstelling werd gevierd met de gehele cast van die dag met (kinder)champagne en taart. Wieneke Riemers en Rein Kolpa sneden de taart aan om vervolgens als eerste te proeven.Wat maakt nu dat men blijft komen naar een voorstelling die al 200x heeft gespeeld dit seizoen? Volgens Albert Verlinde (de helft) van producententeam V & V entertainment (Verlinde & Vente) is het de toegankelijkheid en het herkenbare verhaal. Dat maakt dat het hele gezin naar de voorstelling toe kan. Iedere voorstelling blijkt weer uit samenstelling van het publiek dat The sound of music voor alle leeftijden is.

Ook de oorlog wordt niet vergeten in het verhaal en begrijpelijk gespeeld. Het is niet zozeer het inhoudelijke verhaal van de oorlog, aldus Verlinde, maar voornamelijk de herkenbare emoties die aanslaan bij het publiek en die zowel jong als oud herkennen: blijdschap, verdriet, afscheid nemen, boze mensen en uiteindelijk toch het happy end. Dat alles maakt dat er niemand met een verdrietig gevoel naar huis gaat.

De toekomst heeft nog veel in petto qua producties van V&V Entertainment. The sound of music gaat in de zomer naar België, en zal ook daar waarschijnlijk volle zalen trekken. Momenteel wordt er hard gezocht naar de Belgische Maria (daarover schreven we al eerder op CultuurpodiumOnline).

De 200-ste Sounds of Music De 200-ste Sounds of Music De 200-ste Sounds of Music

Bij de nog 7 overgebleven kandidaten zitten er 4 die het in zich hebben om de Nederlandse Maria (Wieneke Remmers) te evenaren. Of The sound of music terugkomt in het Efteling theater na het Belgische avontuur is nog de vraag want gezien het seizoen zou het niet heel erg toepasselijk zijn om een zomerse musical te laten spelen in de Winterefteling. Maar er is nog niets definitief. Dat er plannen zijn voor verdere samenwerking tussen V&V Entertainment Producties en Efteling Theaterproducties is een gegeven, het is alleen nog wachten op welke titel het zal gaan worden. Achter de schermen wordt daar druk over gepraat.

Als het aan de acteurs had gelegen waren ze allemaal meegegaan naar België. De zoektocht naar de Vlaamse Maria houdt voor Wieneke in dat zij niet gaat maar wat betreft de andere acteurs is er nog druk overleg aover eventueel mee gaan naar de productie in Belgie. Daarmee wordt wel duidelijk dat de acteurs na 200 voorstellingen nog steeds niet genoeg hebben van het spelen van hun rol.

Sterker nog, volgens Jackie van Oppen (moeder-overste), is iedere voorstelling telkens weer een nieuwe uitdaging. Geen enkele voorstelling is hetzelfde, al is het maar omdat het publiek iedere keer anders is. Ook het samenspel met de orkestleden is van invloed op de acteurs. Naast het publiek zijn bijvoorbeeld ook de samenstelling van het orkest of de stem van de acteurs van invloed op hoe een voorstelling verloopt, aldus Jackie van Oppen. Iedere voorstelling probeer je weer het beste uit jezelf naar boven te halen, dingen te verbeteren, óók na 200 voorstellingen.

The Sound of Music is nog tot 28 juni 2009 te zien in Theater de Efteling in Kaatsheuvel. Daarna zal de productie twee maanden in de Stadssschouwburg in Antwerpen te zien zijn.

The Sound of Music


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.