Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, FESTIVAL

17 April 2009

Paaspop 2009

Kane Rob en Emiel PPS
Tekst en beeld door Michiel Vos (klik voor vergroting)

Het is weer zover: het startschot van het festivalseizoen is door een al op voorhand uitverkocht paaspop gegeven. Op 11 april stonden de bezoekers al ruim voor aanvang van het festival voor de poorten te wachten op acts als Milow, Kane, the Toy dolls en Volbeat.

Zoals altijd in Brabant zat de sfeer er al lekker in, vanaf 9 uur ’s ochtends zag ik op de camping al de nodige blikjes bier opengaan. Bij binnenkomst van het festivalterrein valt op dat het gehele festival in tenten langs de rand gehouden wordt, en dat het middenterrein voor diverse bars, de Silent disco en de loco loco discoshow is gereserveerd.

Nadeel van de tenten dit jaar is dat het toch aardig warm is buiten en het in de tenten helemaal niet te behappen is. Openingsact van vandaag is het Rotterdamse Face Tomorrow. Hoewel geplaatst in de Masters of rock tent geven ze een vrij rustige show weg. Miss Montreal laat even later de mainstage geheel swingen met onder andere het veel gehoorde just a flirt. De tent moet nog wel wat vollopen, maar het publiek wat er staat heeft het behoorlijk naar hun zin.

Tijd voor een stevig potje rock met de mannen van De Staat. Het terrein loopt steeds meer vol en dat is bij de staat zeker te merken. In de tent is het al behoorlijk dringen en op het moment dat hun single The Fantastic Journey Of The Underground Man gespeeld wordt heeft de hele zaal herkenning en gaat alles goed los. De theatertent is ook een leuk initiatief op Paaspop. Dit jaar geopend door Ferry en Freds Fantastische Frikandellen Festival, een show over een afgebrandde kwalitaria die Dikke Dennis, de mascotte van Peter Pan Speedrock, samen met Denvis en The Spades opvoert. Vorig jaar een flink succes op de parade, zo nu ook op Paaspop. Vooral de frikandellen die na afloop rondgaan vallen goed in de smaak bij het publiek.

Guus Meeuwis Kane Action in DC

Wat later op de avond mag Milow de inmiddels overvolle mainstage vermaken. De belg, bekend van Ayo Technology heeft weinig nodig om het inmiddels half lamme publiek mee te laten gaan met zijn nummers. Het is dus ook een gezellige boel in de tent. Van Kane heb ikzelf nog nooit zo´n spetterende show gezien als nu, Dinand is behoorlijk hyperactief op het podium, rent van de ene naar de andere kant, en de songs doen het ook behoorlijk goed. Zaterdagafsluiter Guus Meeuwis is een goede keuze. Een volle tent vol Brabanders die het nummer Brabant in koor meezingen is iets om goed kippenvel van te krijgen, Ironisch dat de zaterdag wordt afgesloten met Guus Meeuwis met Brabant en  de zondag door Rowwen Hèze met Limburg (kwestie van geduld).

Na half uitslapen op Zondag kijken naar Elle Bandita, een alweer Rotterdamse opening in de Rocktent. Een van de betere manieren om wakker te worden moet ik zeggen. Leuk dat ze een uurtje later nog in de intieme Jack Danielstent staat waar ze nog een klein optreden mag geven. “als iemand dit nummer kent, pak de microfoon van de gitarist maar in zing lekker mee” was haar devies daar. Het illusionistenduo Rob en Emiel stonden op de theaterplanken die dag met een zeer bijzondere act. Allerlei voorwerpen verdwenen onder de ogen van de “vrijwilliger” op het podium, maar wel zo dat het publiek wist waar het heenging. Knap!

De Staat Silent Disco Pestilence

Daarna was het tijd voor Triggerfinger. Deze Belgische rock doet het ook in Brabant onwijs goed. Ook zij gaven later nog een show in de Jack Daniels tent met vuilnisbak als drumstel bij gebrek aan beter. Dit gaat binnenkort goed doorbreken in Nederland. Ik ben al benieuwd naar hun Haagse Koninginnenach optreden. The Toy Dolls geven daarna een onwijs vette show weg, compleet met onwijs grote moshpit confetti en goede punkhits.

Bij de toegift wordt de zanger/gitarist naar binnen gedragen op een brancard onder de noten van “O when the saints ( come marching in). In dit geval klopt het heilige stukje wel een beetje. In de tussentijd was het Mambo Kurt die het publiek vermaakt met rockcovers op zijn Hammondorgeltje, een van de bizarste acts op paaspop. Deze man kan alles uit dat orgeltje krijgen, van Smells like teenspirit van Nirvana tot Born Slippy van underworld. Afsluiter Rowwen Hèze weet de tent goed naar hun hand te zetten. De mix van luisterliedjes en carnavalsnummers valt hier goed in de smaak. Na het toch wel wat uitgelopen optreden kon iedereen weer vrolijk naar huis of naar de camping.

Al met al een goed festival wat elk jaar een stukje groter wordt, en tegenwoordig dus zelfs al voor opening uitverkocht is.

Een betere opening van het festivalseizoen is amper mogelijk.

Paaspop website


Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.