Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

16 April 2009

Soul met Hind en een rauw funk randje

Hind Hind Hind
Tekst en beeld van Eric van Nieuwland

Zangeres Hind maakt een muzikaal uitstapje met de Lefties Soul Connection (LSC) en ik bekijk ze op 10 april in Cascade. Hind kennen we ondertussen allemaal, van Idol is ze uitgegroeid tot een prachtige allround zangeres die van Fado tot jazz aankan. De LSC is een rauwe deep funk band (zoals bijvoorbeeld The Meters uit de jaren 60) en is in het circuit van de funk goed bekend (ze kwamen o.a. voor in de film “de zoektocht naar Sly Stone”). Een aparte combinatie die wel voor een verrassing moet gaan zorgen.

Het publiek in het culturele centrum van Hendrik Ido Ambacht is gemixt van leeftijd en kijkt vooral uit naar de live verrichtingen van Hind. De eerste set begint met een eigen nummer van de in een prachtige groene jurk gestoken Hind,  waarna ze enkele oude soul nummers zingt van o.a. Milli Jackson, Betty Wright en het overbekende “A in’t no sunshine”. Per nummer geeft Hind aan welke betekenissen ze voor haar persoonlijk hebben en waarom ze die specifieke nummers gekozen heeft, en dat geeft diepgang! De LSC speelt strak maar wordt door de bekende nummers enigszins in zijn vrijheid beperkt. Gelukkig krijgen we na de pauze ook de echte Lefties Soul Connection te horen!

Hind Hind Hind

Tijdens de pauze vang ik bij de jeugdige luisteraars op dat ze verrast zijn door de soulzang van Hind, een compliment dat gehoord mag worden.

Bij de tweede set moet het dak eraf en dat lukt vanaf het eerste nummer. Met nummers van Stevie Wonder (master blaster, Sunny) en Diana Ross (Stop in the name of love) swingt de Cascade. Mensen die gaan zitten worden meteen weer opgezweept door Hind en de band om te gaan staan. Hoogtepunt is, wat mij betreft, de toegift “Sure as”, een ingetogen eigen nummer van Hind waar de avond in stijl mee wordt afgesloten.

Een interessant experiment: Hind als soulzangeres en een funkband, waar Hind zich goed staande houdt met haar zang en presentatie. De echte rauwe funk liefhebber kan de Lefties Soul Connection beter op hun eigen optreden bezoeken.

Websites:
Hind

Lefties Soul ConnectionGebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.