Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DE PARADE, FESTIVAL, NIEUWS, VERWACHT

15 April 2009

Artiestenbijeenkomst van de Parade

Artiestenbijeenkomst Parade 2009 Nicole van Vessum Artiestenbijeenkomst Parade 2009
Door Mieke Kreunen met foto's van Sabine Sabelis (klik voor vergroting)

De programmering van de Parade 2009 is inmiddels rond, een bijzonder programma vol theater, dans, muziek en film van zowel nieuwe makers als oudgedienden. Zoals ieder jaar werd het Parade-seizoen ingeluid op Het Domijn in Weesp met een gezellige artiestenbijeenkomst als voorproefje op alles wat komen gaat deze zomer. Afgelopen dinsdag kwamen een groot aantal  Parade-artiesten bij elkaar voor (hernieuwde) kennismaking, nieuwtjes en lekker eten en drinken en dat alles in Paradestijl.

Ook CultuurpodiumOnline was voor deze bijeenkomst uitgenodigd en hoewel het even passen en meten was in de planning namen we de uitnodiging graag aan. Nicole van Vessum en Terts Brinkhoff namen zoals gewoonlijk het formele en informatieve gedeelte voor hun rekening. Een aantal onderwerpen passeerden de revue.

Allereerst de Winterparade die dit jaar te kampen had met teleurstellende resultaten die veroorzaakt werden doordat een aantal bedrijven hun bedrijfsfeest moesten cancellen vanwege de economische situatie. Jammer eigenlijk als je bedenkt dat theater, zeker in Paradestijl, juist een inspiratie kan zijn in moeilijkere tijden.

Terts Brinkhoff Kok Amaro die weer allerlei heerlijks maakt op zijn wagen Nu nog in een container maar straks in een Paradetent

Een leuker nieuwtje is dat De Parade dit jaar eenmalig neerstrijkt in Amersfoort vanwege het 750 jarige bestaan van de stad van 4 t/m 14 juni 2009. Op de webpagina van de Amersfoortse Parade kunnen we lezen dat cultureel ondernemer Terts Brinkhoff voor het verjaardagsspektakel van Amersfoort nog veel meer in petto heeft. Wij weten nog niet precies wat dat zal zijn maar er is ons wel ter ore gekomen dat Joop Mulder, artistiek directeur van Oerol, er ook iets mee te maken heeft. Zodra er meer bekend is melden we dat hier.

De Parade gaat niet alleen naar Amersfoort maar ook de grens over naar New York waar artiesten van De Parade en locale artiesten op Govenors Island een dialoog aan zullen gaan over hun vak. Ook Berlijn zit in de pen - net als vorig jaar - maar dat is nog niet helemaal zeker. Volgens Terts Brinkhoff is Berlijn de mooiste stad van Europa en hoort De Parade daar gewoon bij. Ook bij deze buitenlandse projecten is Joop Mulder betrokken en beide 'nestoren van het mobiele - en locatietheater' geven er blijk van nog lang niet moe te zijn van hun vak, al hebben ze een groot deel van het werk in Nederland ondertussen overgedragen aan een volgende generatie.

Nicole van Vessum, artistiek directeur van De Parade, licht toe wat er over de Nederlandse Parade aan nieuws te vertellen valt. In ieder geval in Utrecht zullen dit jaar dingen gaan veranderen omdat er nieuwe vergunningvoorwaarden zijn opgesteld die te maken hebben met geluidsoverlast. Dit brengt met zich mee dat alle Parade activiteiten een uurtje eerder en een toontje lager moeten. Ook de eettentjes op het Moreelsepark zullen een uur eerder open gaan dan we gewend zijn. Misschien moet de Paradebezoekers ook hun werkgevers maar vragen of ze alle dagen van de Parade een uurtje eerder weg mogen.

Artiestenbijeenkomst Parade 2009

Dan het belangrijkste, de artiesten met hun voorstellingen. We gaan dit jaar een aantal oude bekenden weer terug zien zoals de dansers van Anouk van Dijk DC en Conny Jansen Danst, De Fantasten (die vorig jaar zo'n enorm succes hadden met hun eerste voorstelling), de theatrale uitvinders van Pipslab, een aantal (locatie)theatergezelschappen zoals Oostpool, Productiehuis d*Amor en PeerGroup, Servaes Nelissen en veteranen Hendrikc Jan de Stuntman en Ellen ten Damme. Erg leuk dat De Wereldband gaat meedoen dit jaar en ook Theo Nijland is er bij, net als Spinvis. En er zijn nog vele anderen maar daar besteden we in de komende maanden meer aandacht aan.

Een deel van de Parade dat ieder jaar weer groeit is de Kinderparade. Misschien komt dat wel omdat de eerste generaties Paradebezoekers nu kinderen in de goede leeftijd hebben. In ieder geval gaat onze verslaggeefster/fotografe Sabine Sabelis dit jaar extra aandacht besteden op CultuurpodiumOnline aan de Kinderparade.

Het programma komt later dit voorjaar online en zodra dat er is melden we dat via de site en Twitter. Hou CultuurpodiumOnline dus goed in de gaten of abonneer u op de Tweets of RSS zodat u steeds op de hoogte bent van het laatste nieuws.

Website De Parade


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.