Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: YONGA SUN SCHRIJFT

12 April 2009

Yonga Sun Schrijft

Mag ik me even voorstellen: Yonga Sun, 31 jaar, Duits-Koreaans, muzikant en zoekende naar wat echt is in deze wereld.

Naast deze ongelooflijk diepzinnige bezigheden hou ik van de spirituele ervaring genoemd 'goed eten', kan ik me uren lang verdiepen in technologische snufjes, verlies ik veel te veel tijd met mijn 'vrienden' op internet, breng ik nachten voor de TV door om 'toch nog even één aflevering van die súuupergave serie te kijken', verlies ik mezelf in de woorden waarmee Tolkien en Asimov hun fantastische werelden omschrijven en word ik nergens blijer van dan wanneer iemand simpel en eerlijk is. En het leuke is dat ik al de inspiratie hiervan terug kan laten klinken in de muziek die ik maak.

Toen ik 15 jaar was kwam ik in aanraking met jazz. Het voelde allemaal geweldig: de muziek, het plezier en de interactie tussen de musici en het enthousiasme van het publiek. Ik begreep er allemaal niets van, maar ik was erg geïnspireerd en voelde de vrijheid en de goeie energie die er van afstraalde. "Dit wil ik ook!“, dacht ik en sindsdien zijn deze elementen de drijvende kracht achter alles wat ik doe.

Yonga Sun (foto Monique Baan) Op mijn 20e kwam ik op het conservatorium in Arnhem studeren en hield me al snel bezig met van alles waar zij mij daar niet om vroegen. Op een gegeven moment kreeg ik zelfs geen beoordelingen meer omdat ik niet deed wat er op het lesplan stond, maar omdat de docenten zagen dat ik muzikaal vooruit ging vonden zij het toch goed. Hulde aan het Arnhemse Conservatorium voor de ruimte die ik kreeg om mijn eigen weg te vinden!

Nu speel ik in een hele boel groepen, voornamelijk op het gebied van jazz en geïmproviseerde muziek. De interactie en de persoonlijkheden van de musici vormen elke keer de muziek opnieuw, zonder dat het een groot ego-feest wordt. Ik hou van hard, maar ook van heel erg zacht, ik leef de emoties en probeer ze tegelijkertijd niet al te serieus te nemen. Het is mijn droom om een steeds groter en internationaler publiek met de muziek te kunnen inspireren en hierbij mijn eigen grenzen te blijven verleggen. Het lijkt erop als of het de goeie kant op gaat!

Daarnaast vind ik het te gek om verschillende disciplines met muziek te combineren. Zo heb ik bij voorbeeld met dansers gewerkt, dichters begeleid, speelde ik in een toneelstuk waarin ik zowel muzikant als ook acteur was en mocht ik laatst tijdens een aantal literaire concerten met Toon Tellegen de geweldige geluidstovenaar Alan 'Gunga' Purves vervangen.

Maar hierover meer in een volgende blog. Oh en trouwens, ik speel drums.  :-)

www.yonga.nl| foto Monique Baan
=================

gravatar for Tessa Zoutendijk

JAAAH LEUK! Je hebt me alweer geinspireerd! Dank je wel! Veel plezier met bloggen.

Groet Tessa

Tessa Zoutendijk (E-mail ) - 12-04-’09 23:25


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.