Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL

12 April 2009

No Way to Treat a Lady, een fraaie M-Lab productie

No way to treat a lady (foto Bob Bronshoff) No way to treat a lady (foto Bob Bronshoff) No way to treat a lady (foto Bob Bronshoff)
Door Ester Dijkema met foto's van Bob Bronshoff (boven) en Margot de Heide

De nieuwe M-Lab productie No Way to Treat a Lady is een komische thriller over een gefrustreerde toneelacteur Boudewijn van Dalsum, die jarenlang onder de plak heft gezeten bij zijn dominante moeder, ooit zelf een grote actrice. Zelf na haar dood blijft ze zijn leven beïnvloeden. Zijn obsessie is om ooit de voorpagina van de Volkskrant te halen en om dit te bereiken begaat hij een aantal wurgmoorden. Zijn slachtoffers zijn steeds vrouwen van middelbare leeftijd en hij laat ze achter met een rode lipstick kus op het voorhoofd. Inspecteur Thomas Bommel moet de moorden oplossen en Thomas raakt erg onder invloed van Boudewijn en ze gaan steeds meer op elkaar lijken. Er ontstaat een sinister kat- en muisspel waarin ook Lara Steen een belangrijke rol speelt.

No Way to Treat a lady werd geschreven en gecomponeerd door Douglas J. Cohen en vertaald door Daniël Cohen die het stuk naar het Amsterdam van de jaren 70 verplaatste. De cast bestaat uit Wim van den Driessche die de rol van Boudewijn ‘Bo’ speelt en zich moeiteloos aanpast aan al zijn gedaantes en de zaal zeer weet te boeien met zijn prachtige zangstem. Brigitte Nijman speelt de chique, koele Lara, een society dame die de vriendin van Thomas wordt. Brigitte speelt overtuigend, zingt goed en het publiek sluit haar meteen in het hart. Grote verrassing en nieuwkomer in musicalland is ex Vliegende Panter Remko Vrijdag. Remko is bijzonder goed in de rol van politie-inspecteur Thomas Bommel en acteert en zingt buitengewoon goed.

No way to treat a ladyWim van den Driessche in No way to treat a lady No way to treat a lady
Foto's Margot de Heide (met dank aan Musical-Info)

en extra compliment gaat uit naar Frédérique Sluyterman van Loo die niet alleen de moeder Alexandra speelt, maar ook Cora Bommel, Mevrouw Ketelaar, Carmella en Jetty. Schijnbaar zonder moeite verandert ze in steeds weer een andere gedaante. Bovendien zingt en danst Frédérique buitengewoon goed.

Mocht No Way to Treat a Lady door een theaterproducent opgepikt worden om landelijk uit te brengen, dan graag met deze cast. De musical wordt muzikaal begeleid door Frans Heemskerk, de talenvolle pianist die bij inmiddels (bijna) alle M-Lab producties de muzikale leiding op zich neemt.

No Way to Treat is Lady is nog tot en met 18 april te zien in het M-Lab, Aambeeldstraat 10E, Amsterdam-Noord.


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.