Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, MUZIEK

9 April 2009

Ellen ten Damme voelt zich als een vis in het water in het theater

Ellen ten Damme Ellen ten Damme Ellen ten Damme 
Door Serge Julien met foto's van Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)
Ellen ten Damme gezien in Diligentia, Den Haag op 1 april 2009.

Ellen ten Damme is een veelzijdig talent. Staat ze het ene moment met haar band te rocken om haar uitstekende album Impossible Girl te promoten, het volgende moment staat ze tegenover duizenden mensen het jaarlijks terugkerende evenement De Vrienden van Amstel te presenteren. Dan is ze weer op het witte doek te bewonderen of speelt ze een theatertour onder de naam Von Kopf Bis Fuss waarin ze Duitstalige nummers zingt van mensen als Kurt Weill, Marlene Dietrich, Bertold Brecht en Nina Hagen. Ten Damme is niet voor een gat te vangen en doorgaans slaagt ze er ook in om op die diverse terreinen met evenveel kwaliteit te slagen.

De theaterkant zet zich voort tijdens haar huidige geheel Nederlandstalige project dat onder de titel “Durf Jij” in de vaderlandse theaters wordt opgevoerd.

Ellen ten Damme Ellen ten Damme Ellen ten Damme

Ten Damme opent haar show in het Haagse Diligentia fascinerend en wellicht een beetje provocerend als ze met een subtiel ontbloot bovenlijf een bodydrumpartij speelt waarmee ze woorden laat horen als Ga-Ik-Niet-Alleen-Jij-Durf-Moet. Het lijkt erop dat het publiek zelf een combinatie moet maken van die woorden terwijl eigenlijk de boodschap is dat je jezelf moet openstellen en niet bang moet zijn.

Ten Damme heeft de liedjes gebaseerd op de teksten van de dichter Ilja Leonard Pfeiffer. De songs zijn humoristisch, dan weer romantisch of droevig met thema’s als leven en relaties. De performance is niet zomaar een kale voordracht van liedjes. Ten Damme zorgt voor veel beweging en mimiek, afgewisseld met rust als ze achter de toetsen kruipt voor een liedje dat zich daarvoor leent. Haar stem varieert van lief en ingetogen tot rauw. Ze krijgt uitstekende begeleiding van gitarist Robin Berlijn en drummer/vibrafonist Jan van Eerd. De show zit van begin tot eind prima in elkaar en geeft ook aan dat de theaterkant goed aansluit bij haar studie die ze heeft gevolgd aan de Kleinkunst academie. Ten Damme lijkt zich als een vis in het water te voelen in een dergelijke setting.

Durf Jij is een swingende en ontroerende voorstelling. De muziek zal in april als album worden uitgebracht. Ellen ten Damme bewijst wederom dat zij een rastalent is in de Lage Landen waar we trots op mogen zijn.     

Ellen ten Damme is met Durf Jij tot en met 9 mei te zien in de theaters. Kijk voor de data op de officiële website van Ellen ten Damme: www.ellentendamme.nl.


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.