Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT, JAZZ, FESTIVAL

8 April 2009

Gent Jazz Festival komt met aansprekende programmering en kansen voor jong talent

Jamie Cullum Brad Mehldau Trio Lizz Wright
Door Mieke Kreunen met persfoto's van Gent Jazz (klik voor vergroting)

Het Gents Jazz Festival biedt jaarlijks een mix van jong talent en internationaal gevestigde waarden. Tijdens het eerste deel van het festival wordt er traditiegetrouw mainstream en avant-garde jazz geprogrammeerd. Het tweede deel brengt, naar goede gewoonte, een mooi programma van fusion van jazz met diverse muziekstromingen.

Het programma van het Gent Jazz Festival (dat wordt gehouden van 8 t/m 19 juli op de Bijlokesite) is op dit moment zo goed als compleet met klinkende namen als Jamie Cullum, George Benson, Jamie Lidell, Joe Jackson, McCoy Tyner Trio feat. Bill Frisell, Brad Mehldau Trio, Rodrigo y Gabriela, Fred Hersch Trio, Randy Weston en een tribute aan Nina Simone feat. onder andere Dianne Reeves & Lizz Wright. Eerder reeds werden BB King, Marianne Faithfull en het Richard Galliano All Star Quartet aangekondigd.

Dit jaar is er voor het eerst het Gent Jazz Festivalcafé, een aangename tuinterras dat vrij toegankelijk is en uiteraard voorzien van een podium. Van 12.00 tot 14.00 uur zal daar ook Jong Jazztalent Gent plaatsvinden.

Richard Galliano Joe Jackson BB King

Met Jong Jazztalent Gent wil Gent Jazz Festival een aantal beginnende muzikanten de kans geven om zich in de spotllights te werken. Op de laatste dag, maandag 28 juli, treedt de laureaat van vorig jaar (Brazzaville) op, waarna de laureaat van dit jaar bekend wordt gemaakt. Deze laureaat wordt gekozen door een jury die bestaat uit professionele jazzkenners, met onder andere Mik Torfs (JazzLab Series), Giovanni Barcella (jazzdrummer) en Frederik Goossens (Klara), Bruno Bollaert (fotograaf van Gent Blogt) en Simon Korteweg. De winnaar speelt sowieso een concert op Gent Jazz Festival 2009, een concert op Dinant Jazz Nights,een concert op Jazz Maastricht, het slotconcert van Jong Jazztalent Gent 2009 en een JazzLab Serie in het najaar van 2008.

Het festival wil jonge muzikanten in de eerste plaats veel speelkansen geven zodat zij na de jury ook een publiek kunnen overtuigen. En die speelkansen zijn niet gering want in het pakket zijn opgenomen: een tournee met JazzLab Series, een concert op Gent Jazz Festival 2010, het slotconcert van Jong Jazztalent 2010 en concerten op Dinant Jazz Nights en Jazz Maastricht.

Kijk op de site voor de programmering van dag tot dag en alle andere informatie over dit toonaangevende festival.


Gebruikte Tags: , , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.