Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ

8 Februari 2009

Kim Hoorweg sluit Leidse Jazzweek af met overtuigend optreden

Kim hoorweg KIim Hoorweg  Kim Hoorweg
Door Serge Julien met foto's van Eric van Nieuwland
Kim Hoorweg gezien in de Leidse Schouwburg in Leiden op 25 januari 2009 

Ze heeft een dijk van een stem. Ze heeft het podium gedeeld met onder andere Trijntje Oosterhuis, Rita Reys en Gino Vannelli. Ze heeft op het North Sea Jazz festival gestaan en twee jaar geleden heeft ze haar debuut CD op het gerenommeerde platenlabel Verve uitgebracht. Geen slecht begin voor de 16-jarige Kim Hoorweg. Ze is er vroeg bij in de wereld van jazz terwijl ze tot haar tiende levensjaar niks wil weten van het muziekgenre. Totdat haar vader haar meeneemt naar een optreden van Trijntje Oosterhuis die dan een selectie vertolkt van werk van Billie Holiday en George Gershwin. Vanaf dat moment wil Kim ook zingen.

Hoorweg sluit de Leidse Jazzweek af met een optreden in de Leidse Schouwburg. De opener Let’s Call The Whole Thing Off wordt alleen ondersteund met bas en wordt zonder microfoon gezongen. Hoorweg toont daarmee direct dat een mooi en zuiver bereik heeft. Ze klinkt lief aan de ene kant maar wat feller aan de andere kant als ze een stuk lager zingt waarmee ze dan een heel volwassen stemgeluid laat horen dat met de tijd alleen nog maar mooier kan worden.

Kim Hoorweg Kim Hoorweg Kim Hoorweg 

Een deel van het optreden leunt op haar debuut CD Kim Is Back met Gershwin klassiekers als Summertime, I Got Rhythm en Nice Work If You Can. Leuk is ook een lange speelse versie van Lady Be Good. Hoorweg nodigt bij dit nummer een groep mensen uit op het podium die de middag voor het concert tijdens een workshop van de zangeres het liedje hebben ingestudeerd om met haar mee te doen.

Inmiddels heeft het jonge talent ook zelf liedjes geschreven voor haar tweede album waaraan nu hard wordt gewerkt. Voorproefjes daarvan zijn het melig maar overtuigend klinkende Forgot Something en Not Romantic. Om stil van te worden is het emotionele liedje voor haar ouders Liefde van Later. Van het emotionele gaat ze net zo makkelijk verder met een vrolijk deuntje als Bongo Banana Blues. Verrassend is ook een geheel niet onaardige cover van The Police’s Message In A Bottle.

Kim Hoorweg en haar quintet met daarin onder andere pianist en vader Erwin Hoorweg en bassist Marius Beets, overtuigen de Schouwburg van begin tot eind met een ruim anderhalf uur durend optreden. Haar onschuldige verschijning en leuke manier van communiceren met het publiek zijn aandoenlijk waardoor je al snel gecharmeerd raakt van Hoorweg’s presentatie. Deze jonge dame heeft ontegenzeggelijk zangtalent en ze kiest jazz standards waarmee ze prima uit de voeten kan. Haar eigen composities zijn sterk genoeg om te kunnen boeien en wekken dan ook nieuwschierigheid naar haar volgende album. De jazzwereld heeft er met Kim Hoorweg een talent bijgekregen om in de gaten te houden!


Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.