Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ

2 Februari 2009

Mooie Leidse Jazzweek 2009

Gare du Nord Candy Dulfer Zuco 103 
tekst en beeld door Eric van Nieuwland (klik voor vergroting)

Keytown festival in Holiday Inn

Een Jazz festival in een tenniszaal bij een hotel aan de snelweg klinkt niet echt als een gezellig avondje uit. Toch kwam ik bedrogen uit. Parkeren kan gratis en bijna voor de deur en al vroeg op de avond hangt er een prima sfeer in de Holiday Inn. Het programma is dan ook niet mis deze avond. Hoewel geen grote verrassingen kan het niet tegenvallen met namen als Gare Du Nord, Zuco 103, New Cool Collective en natuurlijk Candy Dulfer.

De Urban Jazz van Gare du Nord is een mooie opwarmer voor de avond. Het Duo Ferdi Lancee (Doc) en Barend Fransen (Inca) maar vooral de Italiaanse zangeres Miss Dorona Alberti zetten de ondertussen volgelopen tenniszaal in beweging. Met de hits als Ride On, You’re My Medicine, Sold My Soul, Marvin & Miles en Beautiful Day swingt Gare du Nord. Een van de Belgische toeschouwers is speciaal voor hun 350 km komen rijden om ze te zien dus dat zegt genoeg.

Club Belugas Zuco 103 Candy Dulfer

Ouwe getrouwe Zuco103 zorgt met hun brazil-electric sound voor de nodige heupbewegingen. Zangeres Lilian Vieira blijft een stralend middelpunt en met Stefan Schmid op de keyboards krijgt de avond een “house-achtige” nachtclubsfeer.

De sax van Candy brengt ook in Leiden de meeste mensen op de vloer. Ze ziet er prachtig en stijlvol uit. Naast trompettist Jan van Duikeren (die ook bij Gare du Nord en Kim Hoorweg was te bewonderen) heeft ze ook de zangeressen Moon Baker en Leona meegenomen. Met enkele nieuwe songs en nummers van haar laatste CD “Candy Store”, waaronder mijn favoriet Summertime, komt de show op stoom. De eigen songs die Moon Baker en Leona brengen geeft de show wat meer vocale body. Candy blijft toch in de eerste plaats een saxofoniste.

Terug naar de andere zalen word ik verrast door Club de Belugas Quartet. De Zweedse Anna Luca zingt over de drum ‘n bass geluiden en heeft op die manier wat weg van het Zweedse KOOP. Een mooie afsluiting van de avond op deze wat vreemde locatie maar zeker goed voor een vervolg.


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.