Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: JAZZ

14 Januari 2009

Leidse Jazzweek dit jaar nog groter

Benjamin Herman  Zuco 103 Candy Dulfer
foto's Berbera van den Hoek

Het duurt nu echt niet lang meer! Nog een week en muziekliefhebbers kunnen weer genieten van een week hoogstaande jazz. Tijdens de Leidse Jazzweek van 21 tot en met 25 januari zullen lokale en internationale topmusici op verschillende locaties in Leiden spelen. Na het succes van vorig jaar heeft de organisatie dit jaar nog groter uitgepakt, met meer artiesten en locaties. De kaartverkoop is inmiddels in volle gang, dus zorg dat je er snel bij bent om Rita Reys, Gare du Nord, Hans Dulfer en Giovanca niet te missen.

Door de hele stad hangen borden waarop de jazzweek wordt aangekondigd. De organisatie heeft meerdere bijzondere locaties aan het festival weten te binden. De drie hoofdlocaties bestaan uit: De Waag, Four Reasons en Holiday Inn. Om meteen goed in de sfeer te komen verzorgt op 17 januari niemand minder dan jazzlegende Chris Barber een spetterende kick off met zijn elfkoppige band in de Four Reasons. Op 23 januari zal jazzdiva Rita Reys een uniek concert geven met tenorsaxofonist Sott Hamilton. Het Keytownfestival op zaterdag 24 januari wordt er ook één met namen van allure. De sound van onder andere Gare du Nord, Zuco 103, New Cool Collective, Club Des Belugas en vele andere zal het ijs onmiddellijk doen smelten en het publiek opwarmen. Het programma biedt voor ieder wat wils waarbij jazz, blues, soul en pop de boventoon voeren. 

Dit jaar wordt ook de Leidse Jazz Award uitgereikt aan een jong getalenteerde jazzstudent van de Nederlandse Conservatoria. De award, een kristallen bokaal, zal op 23 januari door Rita Reys overhandigd worden in Holiday Inn. Op de website www.leidsejazzweek.nl is de volledige programmering van het festival te vinden en de kaartverkoop van de overige optredens. Daarnaast wordt op de website ook het programma van de kroegentocht bekend gemaakt en zijn er updates en toevoegingen aan het programma te vinden. Kaarten voor de Leidse Jazzweek zijn in Leiden bij platenmaatschappij Velvet (Nieuwe Rijn 34) te bestellen of online bij Easyticket via de website www.leidsejazzweek.nl. Op de website van Easyticket staat tevens waar de kaarten nog meer in Nederland te koop zijn.

Leidse Jazzweek 21 januari t/m 25 januari 2009


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.