Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

20 December 2008

In de huiskamer bij Boeijen, Hofstede en Vrienten

Frank Boeijen Henk Hofstede  Henny Vrienten
Door Michaela Meijer met foto's van Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)
Gezien op 12 december in de Anton Philipszaal in Den Haag 

Een gouden combinatie: Frank Boeijen (Frank Boeijen Groep), Henk Hofstede (The Nits) en Henny Vrienten (Doe Maar). Drie iconen in de Nederlandse popmuziek hebben zich verenigd in de “Aardige Jongens” en een gelijknamig album uitgebracht. Uiteraard gevolgd door een tour door Nederland en België.

De Aardige Jongens trappen af met het liedje “Aardige Jongens” van het album “Aardige Jongens”, gezongen en geschreven door Aardige Jongen Vrienten en meerstemmig bijgestaan door Aardige Jongens Boeijen en Hofstede. Een lied over hoe jongens opgroeien in de stad, zichzelf loswekend van thuis, drugsgebruik en het verlies van vrienden. Een echt verhaal, met waargebeurde elementen erin opgenomen, een typisch Vrienten-liedje.

Frank BoeijenAardige jongens  Henny Vrienten
Het tweede liedje “Walvis” is van de hand van Boeijen. Een typisch Boeijen-liedje. “Gisterenmiddag hing er een walvis in de lucht in de vorm van een grote wolk”. Ongrijpbare kunst. Boeijen is een meesterlijk liedjesschrijver, maar er hangt altijd een zweem van ongrijpbaarheid omheen. Daar hou je van of daar hou je niet van. Ik hou er van, vooral het mysterieuze pakt. Het derde liedje is een liedje van The Nits, de band van Henk Hofstede, “Adieu Sweet Bahnhof”. Een rilling gaat door de zaal. Het bekende werk wordt prachtig gebracht, mede dankzij de perfecte samenwerking en meerstemmigheid tussen de mannen.

En zo ontwikkelt de avond zich verder, omstebeurt een liedje zingend. Elk liedje wordt ingeleid met een vrolijk of minder vrolijk praatje. Neem nu het liedje “Vrouw voor het raam”, een nummer dat gaat over het eenzame sterven van mensen. Mensen zonder familie, mensen die niemand mist. “Een vrouw zit voor het raam. Ze heeft haar ogen open, maar ze is dood. Zo blijft ze weken zitten”. 

Naast verdrietige verhalen, zitten de mannen vol humor en begint het af en toe zelfs op een komische act te lijken. Het is duidelijk dat de mannen met heel veel plezier samen spelen. Er wordt flink gelachen op het podium en in de zaal. De sfeer is gemoedelijk. Zoals de titel ook al zegt, een huiskamersfeer met heerlijke luisterliedjes, onderuitgezakt in een fijne stoel. Tot aan de pauze worden we verwend met liedjes van het album, maar ook met “Koud in mijn hart” van Boeijen en “1 nacht alleen” van Vrienten/Doe Maar.

Henk Hofstede Aardige jongens Aardige jongens
Het publiek geniet en zingt zachtjes mee.

Na de pauze pakt Vrienten het publiek in met zijn “zonder mij”. Een eerbetoon aan schrijver Hugo Claus, die dit jaar op eigen initiatief uit het leven stapte. Hij leed al zo’n 2 jaar aan de ziekte van Alzheimer en Vrienten zingt: “het allerergste is de rat in mijn hoofd, die vreet aan de woorden.” Een mooi eerbetoon, prachtig in woorden omgezet door Vrienten.  Frank Boeijen brengt zijn bekende Zwart/Wit, maar ook het melancholische “Zeg me dat het niet zo is”. Boeijen met zijn immer warme stemgeluid brengt het publiek in vervoering. Mooi en klein gebracht, zoals alleen Boeijen dat kan. En ook Vrienten grijpt weer in de oude doos en zingt samen met het publiek als echo “Is dit alles.”

De afsluiter van de avond is het liedje “De Loods”, geschreven en gezongen door Henk Hofstede. Een verhaal over het gevoel van Hofstede bij de loods waar zijn vader vroeger werkte. Het deuntje is vrolijk en het publiek staat bijna op de stoelen van enthousiasme. Uiteraard willen we meer, ondanks het feit dat ze inmiddels alle nummers van het album hebben gespeeld plus de extra’s uit de oude doos. Natuurlijk kregen we meer. 2 toegiften zelfs met “als je wint heb je vrienden” (Herman Brood), In de Hollandse bergen (In the Dutch mountains, The Nits) en tenslotte een ode aan Elvis Presley, Can’t help falling in love, maar dan in het Nederlands natuurlijk: ik word verliefd op jou.

Voor de liefhebbers onder ons, die van heerlijke luisterliedjes in een compleet gemoedelijke huiskamersfeer houden, gaat dat zien. De concertreeks wordt in het nieuwe jaar vanaf 6 januari weer hervat. 

website Anton Philipszaal


Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.