Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL

15 December 2008

Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat: een echte feel good musical

Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat
Door Mieke Kreunen met foto's van Mieke Kreunen en Joris Jan Bos

Wie het idee heeft dat de bijbel niet meer hip is, moet eens een bezoekje brengen aan Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat om te ontdekken dat het verhaal uit het oude testament rockt en helemaal van nu is. 

Het verhaal dat in de bijbel wordt beschreven in Genesis 37 t/m 46 gaat over Joseph, één van de twaalf zonen van Jacob die veruit favoriet is bij zijn vader en van hem een prachtige veelkleurige mantel krijgt. Joseph heeft voorspellende dromen maar maakt zich bij zijn broers niet geliefd als hij vertelt wat hij in zijn dromen heeft gezien: dat hij een groot man zal worden, veel groter dan zijn broers.

De broers zijn jaloers, gooien Joseph in een put en verkopen hem aan een slavenhandelaar. Uiteindelijk belandt hij in de gevangenis waar blijkt dat hij de gave heeft om dromen te verklaren. Dat wordt zijn redding als de farao zijn hulp nodig heeft. Joseph geeft de farao wijze raad en als dank daarvoor wordt hij tot onderkoning gekroond. Als Josephs broers zich als smekelingen aan het hof melden stelt Joseph hen op de proef...

Het verhaal behandelt universele thema’s zoals volwassen worden, jaloezie en vergeving en wordt gelardeerd met humor en hedendaagse verwijzingen. Dat maakt deze musical tot een uitbundig feestje, iets dat veel mensen in deze tijd van economische recessie wel kunnen gebruiken.

Joseph and the Amazing Technicolor DreamcoatJoseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

Het decor oogt sober maar zit vol technische hoogstandjes waarvan de uitvoering nauw luistert. Erwin van Lambaart prijst dan ook na de premièrevoorstelling de technische crew die een knap staaltje werk wisten af te leveren. De week voor de première waren er nog heel wat problemen die opgelost moesten worden maar dat is allemaal op tijd gelukt.

De hoofdrol in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat wordt vertolkt door Freek Bartels die de rol won in het programma ‘Op zoek naar Joseph’ en hij toonde zich een terechte winnaar. Freek heeft een prachtige stem en een sprankelende performance die hem in deze rol uitstekend van pas komen. Een aangename verrassing vond ik Renée van Wegberg die de rol van verstelster op zich neemt en dat met verve doet.  Een derde uitblinker die niet onvermeld mag blijven is Paul Walthaus die de rol van farao lekker over the top speelt en daarmee de lachers op zijn hand krijgt.

Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat

In de cast zien we nog meer bekende gezichten, ondermeer uit Op zoek naar Joseph en wat vooral opvalt is de energie en het enthousiasme waarmee deze cast de musical op het toneel brengt. Je wordt er blij van, of je nou wilt of niet. Gelachen wordt er volop, mede dank zij de vertaling van Martine Bijl die vol actuele grappen en woordspelingen zit. Het is genieten van de fantastische arrangementen van deze Tim Rice/Andrew Lloyd Webber musical en in de bus op weg naar huis neuriën we nog : “Jo jo jo joseph ...”

Joop van den Ende Thaterproducties heeft met Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat een topper te pakken die in deze uitvoering absoluut voor volle zalen zal gaan zorgen, een lekker ombekommerde avond uit voor jong en oud. Dit wordt de hit van dit winterseizoen, let op mijn woorden!

Meer info op de website.


Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.