Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK, MUZIEK

25 November 2008

Crossingborder brengt folk, indie muziek en schrijver Louis Theroux

Rarariot Rarariot Rarariot
Tekst en beeld van Erik van Nieuwland

Als ik op donderdag de puzzel van de locaties heb doorgrond en met mijn jas aan (dat was zeker nodig) via buiten naar het toneelgebouw ben gelopen ga ik mij eerst opwarmen aan Ra Ra Riot. Een New Yorkse Band met 3 heren, op gitaar en keyboard, en 2 dames, die opvallen met elektrische bas en viool. Dit alles gaf een speciale mix aan geluid naast de energieke zanger Wesley Miles.

Door naar de Koninklijke schouwburg  waar Alela Diane haar akoestische Folk muziek  vertolkten. De sobere en breekbare nummers werden enthousiast ontvangen door de volle zaal, waardoor Alela de schroom wat van haar afgooide.

Met wat oneliners en opmerkingen als  :”great to be here” zong ze haar liedjes van de cd “The Pirate Gospel”  en enkele nieuwe nummers. De nominatie voor een award werd met groot gejuich onthaald, we gaan nog veel horen van deze dame.

In de andere “rooms” werden verschillende schrijvers aan de tand gevoeld en was het mogelijk om bij Paagman je boek te kopen en te signeren.

Louis Theroux Van Dyke & George Alela Diane

Deze avond was uitverkocht en dat was bij sommige zalen dan ook te merken. Snel vol en dan maar hopen dat mensen de zaal verlaten om toch een glimp op te vangen van bv Rachel Unthank. Opvallend was trouwens ook het jonge publiek op deze avond die blijkbaar wel houden van de speciale sfeer op dit festival van schrijvers en minder gangbare muziek.

Next on line voor mij : Van Dyke Parks en de schotse Inara George. De wereldprimeur is voor Crossing Border want beide artiesten worden door een orkest ondersteunt onder begeleiding van Van Dyke Parks. Laatst genoemde is een omnivoor op muziekgebied als componist, muzikant en acteur en nu dus als orkestleider. Hij werkte o.a. samen met Brian Wilson va de beach boys en U2.

De fragile Schotse zangeres begon met ingetogen gezang. Nauwelijks hoorbaar moest ze haar zenuwen en verlegenheid overwinnen voor een opnieuw bomvolle zaal. Ze riep dan ook : “Dat ik hier mag staan ik kan het niet geloven!”.

DE schrijver van de avond voor mij was Louis Theroux, met zijn Engelse humor en ondersteund door enkele videofragmenten van zijn televisie programma over freaks from the USA, kreeg hij de lachers op zijn hand. Een onderhoudelijk uurtje met de man zal zeker weer fans hebben opgeleverd.

De afsluiting van de avond moest Dead Cab for Cutie worden en dat vonden meer mensen. Een enthousiaste menigte begeleiden de mannen die met indiepop proberen een voet aan de europese bodem te krijgen. Wat mij betreft gelukt!  


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.