Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL

25 Augustus 2008

Persbijeenkomst Sunset Boulevard

Sunset Boulevard (foto Andy Doornhein) Sunset Boulevard (foto Govert de Roos) Sunset Boulevard (foto Andy Doornhein)
Door Ester Dijkema met foto's van Govert de Roos en Andy Doornhein (klik voor vergroting) 

Tijdens de persbijeenkomst voor de nieuwe Stage musical Sunset Boulevard vertelde algemeen directeur van Stage, Erwin van Lambaart, dat de musical Sunset Boulevard al geruime tijd op zijn verlanglijstje stond en eveneens op het verlanglijstje van Pia Douwes. Sunset Boulevard is een musical van Andrew Lloyd Webber en verhaalt over de filmster uit het tijdperk van de stomme film die hoopt haar come-back te maken. Oh nee zeker geen come-back!, maar haar ‘rentree’. Norma Desmond wordt gespeeld door zowel Simone Kleinsma als Pia Douwes. Beiden krijgen hun eigen première: 10 oktober is het de beurt aan Simone Kleinsma in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en op 17 december in het World Forum Theater in Den Haag zal Pia Douwes haar eigen première spelen.

Er zijn interessante rollen in Sunset Boulevard: neem bijvoorbeeld de schrijver Joe Gilles die volledig aan de grond zit en zijn intrek doet bij Norma Desmond en haar de illusie geeft dat hij haar weer zal laten stralen als ooit te voren. Hij wordt echter verliefd op Betty Schaefer een jonge scriptschrijfster. 

Sunset Boulevard (foto Andy Doornhein) Sunset Boulevard (foto Andy Doornhein) Sunset Boulevard (foto Govert de Roos)

Sunset Boulevard is gebaseerd op de film van Billy Wilder die in 1950 uitkwam met Gloria Swanson als Norma Desmond. Patty Lupone speelde de rol in Londen en Glenn Close speelde Norma Desmond met groot succes in de Verenigde Staten.

In Nederland was Sunset Boulevard nooit eerder te zien. Regisseur Paul Eenens werd aangetrokken voor de regie en is, na enige aarzeling in het begin, inmiddels erg blij met de productie en het enthousiaste team van cast en creatives.

Pia Douwes vindt zichzelf niet te jong voor deze rol. Ze heeft immers in de musical Elisabeth een vrouw van 68 neergezet en zij neemt eveneens haar enorme ervaring als actrice mee. Bovendien zijn, volgens Pia, de actrices uit de tijd van de stomme film, minder oud dan we denken: het zijn vrouwen van rondom veertig. Norma Desmond is weliswaar iets ouder maar dat zal voor haar geen probleem zijn.

Sunset Boulevard (foto Govert de Roos) Sunset Boulevard (foto Andy Doornhein) Sunset Boulevard (foto Govert de Roos)

Antonie Kamerling is bijzonder blij met de rol van scriptschrijver Joe Gilles. Via zijn zangcoach Jimmy Hutchinson werd hij attent gemaakt op deze rol en na maar liefst vijf auditierondes werd hij uitgekozen om Joe Gilles te spelen. Een belangrijke stap in zijn carrière, aldus Antonie.

De muziek in Sunset Boulevard is van Andrew Lloyd Webber, de liedteksten en het script zijn van Don Black en Christopher Hampton en de vertaling is van Daniël Cohen. Met kostuums van Yan Tax en in een decor van Misjel Vermeiren en Carla Janssen Höfelt zou je denken dat Sunset Boulevard een succes moet gaan worden, zeker gezien de hoofdrollen (Simone Kleinsma/Pia Douwes, Antonie Kamerling, Maike Boerdam en Peter de Smet) en een groot ensemble dat staat te trappelen om aan de voorstellingen te beginnen. De tijd zal het leren.

Sunset Boulevard is geen doorsnee, gemakkelijke, familievoorstelling. Maar voor publiek dat iets meer wil dan een oppervlakkig, dun verhaal is Sunset Boulevard een musical waar dit seizoen naar uitgekeken kan worden. De tijd zal het leren.

Sunset Boulevard is te zien de 15 grotere theaters van Nederland, te beginnen op zondag 21 september.


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.