Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DE PARADE, LOCATIETHEATER, FESTIVAL, MUZIEK, POP-ROCK

11 Augustus 2008

De G van Gezellig?

De G van Gezellig? De G van Gezellig? De G van Gezellig?
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

De nieuwe Paradeshow van Ellen ten Damme preludeert op het theatertour die ze volgend jaar gaat doen met een programma dat een hele andere Ellen ten Damme laat zien dan we van haar gewend zijn. Ze is nog steeds een rock & roll chick maar nu eentje die de ontroering opzoekt en emoties durft te laten zien.

Op het toneel staat een enorme G die door Ellen wordt gebruikt om op en af te gaan. Zij is - net als haar bandleden - gekleed in een witte overall. Geen verkleedpartijen meer en songs van Duitste diva's maar Nederlandse nummers, voor een belangrijk deel op teksten van Ilja Leonard Pfeiffer.

De G van Gezellig? De G van Gezellig? De G van Gezellig?

Hun samenwerking begon tijdens De avond van het Nederlandse liefdeslied waar ze gekoppeld werden. Pfeiffer maakte een gedicht en Ten Damme de muziek. Dat beviel zo goed dat hun samenwerking nadien werd voortgezet. De teksten van Pfeiffer lijken Ten Damme op het lijf geschreven, subtiele humor, mooi taalgebruik en hier en daar behoorlijk scherp.

Thema van de voorstelling is een dag uit het leven van Ellen ten Damme. Het nummer Rehab van Amy Whinehouse wordt op theatrale wijze vertolkt en verbeeld maar ook oorspronkelijk Nederlands werk komt voorbij zoals het nummer 'Ik heb geen zin om op te staan', uit een grijs verleden indertijd vertolkt door de band Het.

Eén van de hoogtepunten wat mij betreft van deze voorstelling is het nummer 'Durf jij' waarin Ellen ten Damme heel simpel en ontroerend zingt over de durf die je moet hebben om heel dicht bij iemand te komen en dan eerlijk te zijn.

De G van Gezellig? De G van Gezellig? De G van Gezellig?

De voorstelling is verrassend en maakt indruk en houdt een belofte in voor wat ons in de theatertour van Ten Damme te wachten staat. Als je nog de kans krijgt ga dan op De Parade vast even kijken.

De Parade - website


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.