Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DE PARADE, LOCATIETHEATER, FESTIVAL, MULTIMEDIA, MUZIEK

10 Augustus 2008

Mon Bouillon Deux

Mon Bouillon Deux Mon Bouillon Deux Mon Bouillon Deux
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Wie vorig jaar al genoten heeft van de voorstelling Mon Bouillon van het duo Eddie B. Wahr en Kees van der Vooren hoeft niet gestimuleerd worden om dit jaar een kaartje te kopen voor Mon Bouillon 2 in het kleinste tentje van de Parade. "De Bouillon werd nog nooit zo heet gedronken staat in het programmablad" en Casa Mondo verandert dan ook iedere avond in een stomende dampende hogedrukpan.

Bij aanvang slaat de schrik ons om het hart als we te horen krijgen dat er iets aan de hand is met de computer waardoor het programma Mon Bouillon Deux niet gespeeld kan worden en dat we dus een reprise krijgen van vorig jaar. Even lijkt het net alsof het zo is als de pollepels aan de muur vrolijk meedeinen met de muziek van Eddie en Kees. We betrappen onszelf er op dat we best nog wel een keer willen genieten van Mon Bouillon maar dan neemt het verhaal een andere wending.

Mon Bouillon Deux Mon Bouillon Deux Mon Bouillon Deux

De dame in het rood die vorig jaar ook al even te voorschijn kwam in een keukenkastje speelt dit jaar een prominentere rol en verschijnt op allerlei verwachte en onverwachte plekken in het decor. Ook een hert speelt een deuntje mee en het wordt een hilarische chaos waar ook de liefde natuurlijk niet in mag ontbreken. Het duo Wahr/Van der Vooren heeft het werken met projecties tot een ware kunst verheven en net als wij denken dat dit dit ker eindelijk eens fout gaat blijkt zelfs dat geregisseerd. Geniaal!

Kortom het is weer genieten geblazen in Casa Mondo met Mon Bouillon 2 en - hoewel in de verte met een gelijkenis met Mon Bouillon - weten Wahr en Van der Vooren het publiek weer opnieuw in de ban te houden met hun muzikaal humoristisch theater. Een Paradevoorstelling zoals een Paradevoorstelling moet zijn en waarna je je in de dagen erna nog meerder malen betrapt op het neuriën van "Ik heb een keukentje..."

Mon Bouillon is nog te zien op de Parade in Amsterdam.

De Parade - website


Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.