Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DE PARADE, FESTIVAL, LOCATIETHEATER, MUZIEK

2 Augustus 2008

Scania!

Scania! Scania! maakt parade Scania!

Bob Fosko maakt samen met Ricky Koole en Frank Lammers/Beppe Costa het programma Scania! over truckersliederen, aangrijpend als het leven zelf. Ze worden daarbij muzikaal begeleid door topmuzikanten: Wouter Planteijdt, Martijn Bosman en Dionys Breukers en theatraal door een werkelijk fantastische doventolk. Sinds een aantal jaren worden per avond een aantal voorstellingen getolkt voor doven en slechthorenden. De tolk bij Scania! paste met haar hele verschijning uitstekend in het thema van deze voorstelling en voegde er met haar expressieve aanwezigheid ook voor ons horende absoluut een extra dimensie aan toe. Chapeau!

Scania!  Scania!  Scania!

Het truckerslied zoals we dat allemaal kennen maak ook de wat minder bekende truckerssong passeren in de voorstelling de revue: GIDDY UP GO van Cowboy Gerard, Stille Willy van de B.B. Band en Bakker de Baksteen van Cornelis Vreeswijk. De nummers worden ten gehore gebracht met de goede snik in de stem en een grote dosis ingehouden emotie. De heren en dame op het podium kunnen zich er heerlijk in uitleven.

Fosko laat zien dat hij ook melancholische ballades kan zingen in het nummer 'Ik kan je niet thuisbrengen', Ricky Koole ontpopt zich als een echte country girl met zwaar Rotterdams accent, Beppe Costa heeft precies de goede gloomy en  zorgelijke uitstraling die je bij het truckersbestaan verwacht en Martijn Bosman ontpopt zich als een perfecte radiopresentator van Radio Scania!

De voorstelling is vormgeving in truckerssfeer met autobanden, vrachtwagenstoelen en er wordt zelfs een klein line dance-je gedaan door Fosko en Koole terwijl we ondertussen meeleven met Henk met wie het al enige tijd niet goed gaat en die de hele uitzending door bemoedigende wensen krijgt.

Scania! Scania! De doventolk bij Scania!

Scania! is een Paradevoorstelling die je beslist niet mag missen. Zowel muzikaal als anderszins is het genieten geblazen en het is te hopen dat de doventolk er ook in Amsterdam - als Frank Lammers de plaats van Beppe Costa zal innemen - er ook weer bij zal zijn. Succes verzekerd!

De Parade - websiteGebruikte Tags: , , , , , ,

=================

gravatar for Webmaster MartijnBosmanWeblog

Ook op de enige echte Martijn Bosman Weblog zijn verslagen, foto’s en filmpjes te vinden van Scania! Een razendsnelle voorstelling!

Webmaster MartijnBosmanWeblog (E-mail ) (URL) - 04-08-’08 18:15


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.