Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: FESTIVAL, LOCATIETHEATER, DE PARADE

24 Juli 2008

Eddie danst tot laat door

Eddie danst Eddie danst Eddie danst
Door Sofie Bruining met foto's van Mieke Kreunen
Gezien: 20 juli Moreelsepark, Utrecht


Miek Uittenhout heeft speciaal voor de Parade haar visuele voorstelling ‘Eddie Danst’ ingekort tot een half uur. Het moet echt een kwestie zijn geweest van ‘kill your darlings’. Dit is een bekend begrip onder de editors, die noodgedwongen de mooiste plaatjes moeten schrappen omwille de tijd en de spanningsboog. Het resultaat is een montagevoorstelling die in een noodtempo alle hoogtepunten uit ‘Eddie danst’ laat zien. En dat zijn er een stel. Zo heeft de voorstelling iets weg van een videoclip op MTV.

Maar wat is dat toch dat iedereen maar ‘op de stip’ wil staan?, vraagt Anna Hermanns aan ons voordat we de voorstelling ingaan. Steeds vaker zien we televisieprogramma’s op MTV zoals ‘Made’ en ‘My Super Sweet Sixteen’ waar jongeren alles willen doen om beroemd te worden. Er wordt maar nauwelijks aandacht besteed aan de keerzijde hiervan. Miek Uittenhout verbeeld dit prachtig in haar voorstelling. Nog steeds staat me het beeld bij van de danseres Yanaika Holle wiens mond met een groot stuk ductape is gesnoerd. Vurig probeert ze ons van alles te vertellen, maar tevergeefs.

Juist de fijne lijn tussen geluk en verdriet, de tragische clown, intrigeert Miek Uittenhout zo. Geheel op eigen wijze zet ze dit contrast neer in haar voorstelling. Het is een bijzondere visuele voorstelling die misschien wat later op de avond het best tot zijn recht komt. Dan kun je na de voorstelling ook meteen door naar de stille disco en de voetjes van de vloer.

De Parade - website


Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.