Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: LOCATIETHEATER, FESTIVAL, DE PARADE

20 Juli 2008

Wie is er bang voor de dood?

Alix Adams Wie is er bang voor de dood? Kim Scheerder
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Vorig jaar kroop Alix Adams nog een laatste keer in de huid van Eva Vorsselmans (de spirituele bewoonster van Hertenkamp) voor de voorstelling Mikado maar dit jaar is ze terug met een indrukwekkende voorstelling over de dood. Maria-Jeanne Opshoorn is begrafenisbegeleidster uit volle borst en zij heeft over alle aspecten van de dood ruimschoots nagedacht. Zij is onze reisleidster in het land van het grote onbekende niets, of zou er leven zijn na de dood? Voor deze voorstelling vormt Adams een duo met Kim Scheerder die we vorig jaar nog zagen in de voorstelling Caroussel op het Oerolfestival.

Haar motto is 'Fake it until you make it' en haar plan is een begrafenis te karaoken, alles aspecten ervan te beleven en in de volle breedte te ervaren zodat je er als het moment supreme eenmaal aanbreekt niet meer bang voor bent. Het publiek krijgt geen kans om lekker achterover te zitten want gezongen moet er worden: "waarheen, waarvoor" op een lekkere discobeat.

Wie is er bang voor de dood? Wie is er bang voor de dood? Wie is er bang voor de dood?

Maar ook worden er interessante feiten en fenomenen rondom het sterven behandeld door de voorgangsters (hoe heet het vuur moet worden voordat je schedel knapt) en wordt ook het publiek gevraagd welke aspecten van de dood angst inboezemen. Dat ze watjes in je neus stoppen bijvoorbeeld is bepaald geen aantrekkelijk vooruitzicht.

Hilarische momenten en samenzang worden in deze voorstelling afgewisseld met spirituele inzichten en waarachtige ervaringen over de dood. De dames zijn het eens met Rossiter W. Raymond:"... de dood is slechts een horizon;
en een horizon is niets behalve de begrenzing van onze waarneming."

Het manshoge papieren bootje op het toneel is het schip dat in de loop van de voorstelling naar die einder zal varen maar ook de toeschouwers mogen hun eigen kleine bootje vullen met dierbare dingen ze ze mee willen nemen naar gene zijde. En dat daar een enthousiast welkomstcommitée zal staan te wachten is een ding dat in dit geval wel zeker is.

Wie is er bang voor de dood? Wie is er bang voor de dood? Wie is er bang voor de dood?

Het knappe van deze voorstelling is dat het absoluut niet zweverig wordt maar op een prettige familiaire manier de dood heel dichtbij en bespreekbaar maakt waarbij humor en verwondering over de dingen die er dan naar boven komen voor de nodige lucht zorgen. Ontroering en ontlading staan in deze voorstelling heel dicht bij elkaar en daarmee kom je met een glimlach weer naar buiten en met een stukje minder angst voor wat je ooit te wachten staat. Want als het zo wordt dat je net hebt gekaraoked dan is het absoluut een leuk vooruitzicht.

De Parade - website


Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.