Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: LOCATIETHEATER, MUSICAL, FESTIVAL, MUZIEK, DE PARADE

19 Juli 2008

Celluloid Fever: The Goddess

Celluloid Fever: The Goddess Celluloid Fever: The Goddess Celluloid Fever: The Goddess
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Celluloid Fever is een productie van het Paradiso Melkweg Productiehuis en het stuk is een trilogie over schoonheid, identiteit en ongenaakbaarheid. Deel 1, the Goddess, ging op 1 maart j.l. in première in de Melkweg en de delen 2 (The Freak) en 3 (The Mermaid) volgen in 2009. Na een succesvolle tournee langs de poppodia is deze voorstelling gemaak door EAST74 nu te zien op De Parade.

Monique van Haasteren geeft gestalte aan Rita Hayworth die vertelt over haar leven en nummers zingt uit musicals waarin ze heeft gespeeld. Haar podiumpje is klein, omringd door lampjes en er op staat een vliegtuigstoel. Het publiek verzamelt zich in de ruimte rondom het podium en aan de zijkant van de tent staat de band Coparck al te spelen.

Celluloid Fever: The Goddess Celluloid Fever: The Goddess Celluloid Fever: The Goddess

The Goddess is gebaseerd op het tamelijk trieste leven van de filmster en het sexsymbool Rita Hayworth en terwijl ze verteld worden op projectieschermen die rondom het publiek staan opgesteld beelden uit haar leven getoond. We worden er letterlijk in ondergedompeld.

Rita Hayworth was een echte filmdiva, prominent aanwezig in de media, sterallures te over en als pin-up te vinden in menig garage. Toch was ze ongelukkig, werd geleefd, gebruikte drugs en raakte in verval tot ze uiteindelijk in eenzaamheid stierf. Fragmenten uit dit leven beleven we mee. Haar worsteling, haar verslaving aan roem maar ook aan verdoving, haar dochtertje waarnaar ze haar armen uitstrekt en haar ontreddering als ze grip dreigt te verliezen.

Een indrukwekkende voorstelling, juist door de combinatie van het ijzersterke spel (en dito zang) van Monique van Haasteren, de fantastische muziek van Coparck en de indrukwekkende beelden die je helemaal omvatten. Knap van Van Haasteren om zo kwetsbaar midden in en dichtbij het publiek te gaan staan.

Celluloid Fever: The Goddess Celluloid Fever: The Goddess Celluloid Fever: The Goddess

Regisseurs Arjen Hosper en Martijn Vorstenbosch hebben met The Goddess een voorstelling neergezet die smaak naar meer en wij verheugen ons dan ook zeer op de volgende delen van de trilogie. Maar voor wie het nog niet zag: gaan zien deze voorstelling. Hij is nog te zien op de Parade in Amsterdam.

Parade - website
Coparck - website
EAST74 - website


Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.