Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: FESTIVAL, ALGEMEEN, DE PARADE

13 Juli 2008

Opening Parade Utrecht

Wethouder Cees van Eijk Opening Parade Terts Brinkhoff neemt afscheid van Carol van Herwijnen
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Reizend theaterfestival de Parade is neergestreken in het Utrechtse Moreelsepark en vrijdag vond de officiële opening plaats in Café Correct. Artistiek directeur Nicole van Wessum trapte af en namens de gemeente Utrecht voerde Cees van Eijk, ondermeer van cultuur, het woord en verwelkomde het festival in de stad. Zoals goede gewoonte is tijdens de Parade was er rekening gehouden met doven en slechthorenden en werden alle toespraken vertaald in gebarentaal.

Het meest indrukwekkende verhaal wat mij betreft werd verteld door Terts Brinkhoff die stil stond bij het plotseling overlijden van Carol van Herwijnen eerder deze week. Terts vertelde hoe hij, Carol en acteur Jerôme Reehuis bij elkaar kwamen en plannen maakten voor alles wat ze op de Parade zouden gaan doen. The sky was the limit en Brinkhof verteld met smaak over de wijze waarop deze ontmoeting van drie markante mannen plaatsvond. Het plan dat die avond gemaakt werd is nooit uitgevoerd maar dat was niet erg. Uiteindelijk speelde Van Herwijnen toch op de Parade in het stuk Bouillabaisse. Hij zal gemist worden.

Eddie danst Eddie danst Depressie maakt parade

Vervolgens was het podium voor een voorproefje van de voorstelling Eddie Danst van Miek Uittenhout. Eddie danst is een zoektocht naar de emotionele hoogte- en dieptepunten van het rock 'n rollgevoel van Eddie die een rockster wil zijn. Hoewel kort smaakt dit optreden naar meer maar daar is de komende 17 dagen (maar liefst) nog ruimschoots gelegenheid voor.

Tot slot namen de heren van Depressie nog even de kans om parade te maken voor hun eigen voorstelling die in de Werktheatertent speelt tijdens de eerste ronde van de Utrechtse Parade.


Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.