Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUZIEK, DE PARADE, FESTIVAL, POP-ROCK, TONEEL

13 Juli 2008

Alabama Chrome door Orkater Sadists

Alabama chrome door Orkater Sadists Alabama chrome door Orkater Sadists Alabama chrome door Orkater Sadists
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

Twee jaar geleden maakten Kaspar Schellingerhout, Viktor Griffioen en Erik van der Horst, toen nog studenten op de Toneelschool in Maastricht, de hard rock voorstelling The Sadist bij Orkater waarmee ze ondermeer op de Parade te zien waren. Die samenwerking beviel van twee kanten zo goed dat ze de kant kregen nog een voorstelling voor Orkater te maken. In Alabama Chrome, die in première ging als openingsvoorstelling van de Utrechtse Parade, worden we meegevoerd naar de zuidelijke staten van Amerika met live muziek, extreem fysiek spel en absurde situaties.

De muziek in de voorstelling varieert van de meest clichematige line dance country tot de meest rauwe soutern blues en alles er tussen in. De naam Alabama Chrome in ontleend aan een gewoonte van boeren om hun verroeste auto's, die wegens gebrek aan geld niet vervangen konden worden, op te knappen met zilverkleurig duct tape en dat werd dan 'Alabama Chrome' genoemd: ogenschijnlijk in orde maar onder de oppervlakte rot het rustig door. En probeert niet iedereen zijn roest te verbergen waarbij de vraag is hoe lang zo'n stukje tape stand houdt.

Alabama chrome door Orkater Sadists Alabama chrome door Orkater Sadists Alabama chrome door Orkater Sadists

De drie acteurs zijn aan elkaar gewaagd en werken perfect samen, elkaar aanvullend en inspirerend. Regisseur Aat Ceelen - door zijn acteurs getypeerd als heel rock 'n roll en beeldend - heeft er samen met de drie een fraaie, spannende en vlotte voorstelling van gemaakt. De acteurs, die overigens allen verdienstelijke muzikanten (en zangers) zijn, vertrekken vanuit het theatrale en beeldende en dat is te merken in de voorstelling.

Prachtige schurende scènes over de hond die zijn baas wil verhinderen zelfmoord te plegen, de veroordeelde dwangarbeiders en de dronken man die zijn uiterste best doet om in de net iets te hoge wasbak te pissen. We gaan nog veel horen van deze talentvolle jonge makers die je zeker niet mag missen als je naar de Parade gaat.

Orkater - website
Orkater Sadists - Hyves


Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.