Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DANS

8 Juni 2008

DANSnacht 2008

Dansnacht 2008 Dansnacht 2008 Dansnacht 2008
Rotterdam danst in de Rotterdamse Schouwburg, 17 mei 2008
Door Rina Sanders met foto's van Dansnacht

De Dansnacht 2008 is zeer goed bezocht! Het wemelde van de kleurrijke dansfans, jong en oud. De grotere bekende Rotterdamse groepen traden voornamelijk op in de grote zaal van de Schouwburg. Het is uniek om de verschillende stijlen van Conny Janssen Danst, Scapino Ballet Rotterdam, Meekers Uitgesproken Dans en Dance Works Rotterdam op een avond bij elkaar te zien. Heerlijk zappen dus!

De toneelwisselingen waren al choreografieën op zich. Dansateliers zorgde voor luchtige optredens die een link vormden tussen de werken van de gezelschappen. Voor de optredens in de kleine zaal was het door de drukte helaas moeilijk een plek te bemachtigen. In de zaal waren optredens te zien van jonge dansgroepen en Urban Dance.

Scapino Ballet Rotterdam 
De eerste voorstelling van het Scapino Ballet Rotterdam in de grote zaal was ‘Matter of a Poem’ van ‘Georg Reischl’. We zien zes dansers bewegen op muziek van trekkende strijkers. De bewegingen, kostuums en composities van deze moderne dans hebben een klassieke uitstraling. De wilde bewegingen van scheppende armen en snelle passen gaan door de langzame muziek heen. Dit houdt het beeld boeiend en laat je de verschuivingen van de dansers met veel interesse volgen. Het contrast van de wat onrustige en soms paniekerige expressie boeit en werkt vervreemdend door de trage muziek. Een mooie dromerige voorstelling zonder enige zoetheid.

Dansnacht 2008 Dansnacht 2008 Dansnacht 2008

Dance Works Rotterdam
De laatste grote voorstelling was ‘Lareigne’ van Dance Works Rotterdam. Lareigne is een choreografie van de Amerikaan ‘Petronio’. Op moderne elektronische muziek zien we de strakke gestileerde bewegingen van Dance Works. Ook deze voorstelling heeft een klassieke uitstraling door de kostuums en de settings. De dansers bewegen zeer nauwkeurig en synchroon, wat echt bewonderswaardig is om te zien. Ze presenteren zich als een bijna homogene groep en niet als een groep met individuen. Dit is een groot verschil met bijvoorbeeld Scapino Ballet en Conny Janssen Danst, waar de verschillen tussen de individuele dansers wel goed waarneembaar zijn. Door de knappe strakke passen en sprongen en andere bewegingen is ‘Lareigne’ een voorstelling die je echt even uit de werkelijkheid haalt.

Na deze laatste voorstelling van Dance Works nodigden Conny Janssen en Arthur Rosenfeld het publiek uit om met alle dansers een kleine choreografie in te studeren. Met veel plezier kon iedereen nu echt ervaren hoe het is om te bewegen op het podium onder professionele begeleiding. De nacht werd daarna feestelijk voortgezet in de foyer beneden. Choreografen, dansers, studenten en andere dansfans gingen los, de een uitbundiger dan de ander. Een feestelijk einde van een ontspannen dans-zapp avond.

Het is de organisatoren weer gelukt om op een laagdrempelige manier dansfans te laten genieten van de Rotterdamse Danscultuur. Dus we kunnen alvast uitkijken naar de volgende DANSnacht. Deze vindt plaats op zaterdag 16 mei 2009 in de Rotterdamse Schouwburg


Gebruikte Tags: , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.