Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: TONEEL, MUZIEK

1 Juni 2008

Karin Bloemen maakt met haar nieuwe show een overgang naar een nieuwe fase

Overgang Overgang Overgang
Door Sabine Sabelis met foto's van Rob Becker (klik voor vergroting)

Met haar nieuwe voorstelling “Overgang” is Karin Bloemen dit en volgend theaterseizoen weer te vinden in de Nederlandse theaters. Na vele theatershows samen met anderen gedaan te hebben staat Karin Bloemen vanaf dit jaar alleen op de planken. Zonder band, zonder dansers en zonder backing vocals.

Een letterlijke overgang dus. Van een podium gevuld met veel mensen naar een podium gevuld met alleen zichzelf. Op dat podium gaat ze op naar ‘het antwoord’ op de levensvragen die iedere overgang naar een nieuwe levensfase met zich mee brengt.

Als de voorstelling begint ben je door de inleiding even bang dat het een voorstelling is die alleen maar gaat over “de overgang” zoals vrouwen die kennen. Maar dat is uiteindelijk helemaal niet het geval. Gelukkig maar, anders zou het jongere publiek zich er niet meer in herkennen. De vragen waar een ieder het antwoord op zoekt, ongeacht de leeftijd die hij/zij heeft, zijn het thema. Zou je je huidige leven inruilen als je zou weten dat je er iets beters voor in ruil terug zou krijgen. Maar verlies je dan ook wat je nu wel fijn vindt? En heb je dat er voor over? Maar ook: niets zo veranderlijk als de mens. Overgang Overgang Overgang

Ga maar aan die vragen staan. Karin doet het de hele avond. Geholpen door haar “fictieve vriendje” en de voicemail van haar vriendinnen. Want na 21 dagen moederziel alleen kamperen komt ook zij erachter dat het wel heel alleen is. Te samen met de typetjes, die Karin als geen ander beheerst, slaat ze zich door de zoektocht naar het antwoord.

Soms zakt de show helaas een beetje in door net iets te veel voor de hand liggende grappen of een schimmenspel waar de toegevoegde waarde niet duidelijk van is. De spanning die maakt dat je nieuwsgierig bent naar wat er gaan komen ontbreekt daardoor een beetje. Dat is waarschijnlijk net dat punt waar vroeger de anderen naast haar op het toneel een rol in konden vervullen. Het is wennen dat er geen grote band achter haar staat maar de sfeer wordt zeer goed gecreeerd door de creativiteit in audio die gebruikt word om je mee te nemen in de zoektocht naar “het antwoord” op de camping.

In combinatie met de creaties van Jan Aarntzen is de voorstelling er ook weer één om je ogen bij uit te kijken. Van tenten tot slaapzakken tot all-in-one campingdresses het staat Karin allemaal. En het heeft allemaal een rol in haar zoektocht naar het antwoord. Daar is de spanning wel in te vinden, je vraagt je telkens af wat er nu weer uit haar jurk zal komen, of uit 1 van de vele koelboxen die ze om zich heen heeft staan zoals het een goed kampeerder beaamt. Zonder ook maar 1x het toneel te verlaten verandert ze ontelbare keren van gedaante met behulp van de inhoud van 1 koelbox.

Overgang Overgang Overgang

Het theater is nog steeds de plek voor Karin Bloemen. Waar ze laat zien dat het best wennen is zo in je eentje op het toneel. Door haar kracht weet ze als altijd de gevoelige snaar te raken. Dit in combinatie met haar krachtige stem waarmee ze je polonaise kan laten lopen in de zaal maar ook je mee kan laten zweven in prachtige gevoelige nummers. Of ze ‘het antwoord’ vind laten we nog even in het ongewisse dat mag iedere bezoeker voor zichzelf bepalen.

Karin Bloemen - website
Gebruikte Tags: ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.