Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

19 Mei 2008

Propaganda meets OMD in ONETWO

Claudia Brucken Paul Humphreys One Two
Door Michaela Meijer met foto's van Maarten Grootendorst (klik voor vergroting)
9 mei 2008 - Het Paard van Troje te Den Haag


Zo onbevooroordeeld als een mens maar kan zijn stapte ik vrijdagavond 9 mei 2008 het Paard van Troje te Den Haag binnen voor het enige concert in Nederland van de band OneTwo.
En hoe fijn kan het dan zijn om op deze manier kennis te maken met deze voor mij onbekende electro-synthesizer-pop en voor mezelf een mening te vormen over deze band?

OneTwo, opgericht in 2004 door Paul Humphreys (OMD) en Claudia Br ¼cken (Propaganda). Het eerste wapenfeit van OneTwo betrof een 5 nummers tellende EP, “Item” en werd uitgebracht onder het eigen There-label en was een introductie op het nieuwe geluid van OneTwo.
Op de EP staat tevens de single “Cloud 9”, welke tot stand is gebracht middels een zeldzame samenwerking tussen Claudia en Martin Gore (Depeche Mode).
Het debuutalbum “Instead” komt vervolgens uit op 26 februari 2007. Die avond in het Paard is het rustig. Het optreden vindt plaats in de kleine zaal en ik kan niet anders concluderen dan dat ik hier te maken heb met echt die-hard liefhebbers van OMD-Propaganda-Electro Syntheziser-pop. Uiteraard is dat meer dan oke. De sfeer is gemoedelijk en de 80’s muziek op de achtergrond zal menigeen al in de stemming hebben gebracht.
Op het podium 3 roland-synthezisers, alledrie opgetuigd met een Apple-computer en 1 microfoonstandaard. Ik kan me er nog steeds weinig bij voorstellen.

Claudia Brucken Claudia Brucken Claudia Brucken

OneTwo opent de avond met het nummer “Theory of everything part II”. Een nummer van het eigen album Instead. Mijn focus is in eerste instantie gericht op Claudia Br ¼cken en mijn eerste gedachte is dat ze ergens bang voor is. Zo verschrikt en angstig staat ze voor haar microfoonstandaard de zaal in te kijken.
Tot ze haar mond opentrekt, de woorden komen loepzuiver naar buiten gerold. En de muziek? Bijzonder, psychedelisch bijna.
Na 3 nummers van het album Instead worden we verwend met het OMD-nummer “messages” met direct daarna het Propaganda-nummer “Dr. Mabuse”. Het publiek krijgt waarvoor ze gekomen is en geniet met volle teugen en laat dat ook goed merken. De band begint er nu ook steeds meer lol in te krijgen en geniet zichtbaar van het enthousiaste publiek.

Uiteraard mocht de single “Cloud 9” niet ontbreken deze avond. Wat een heerlijk nummer, ik was om! Mijn ontmaagding in de wereld van electro-syntheziser-pop was een feit.
De rest van de avond was een fijne combinatie van eigen nummers, OMD-nummers (Souvenir, So in Love, Electricity) en Propaganda-nummers (P-Machinery, Duel/Jewel).
Zelfs een cover van The Associates “Alive and Kicking at the Countryclub” kwam voorbij. Een ware homage aan Billy Mackenzie, de zanger van The Associates, die in 1997 zelfmoord pleegde.

One Two One Two One Two

De band beloont het publiek uiteindelijk nog met een toegift van 2 nummers en dan is het helaas alweer afgelopen. Ware het niet dat de band zich vervolgens in het publiek mengt en er hele gesprekken werden gevoerd tussen band en fans. Dat vond ik toch wel één van de meest bijzondere acties van die avond.

OneTwo heeft mij deze avond zeker ingepakt.
Wie had dat gedacht van iemand die over het algemeen toch meer voor het ruigere gitaargeweld gaat?

OneTwo - website
Gebruikte Tags: , , ,

=================

gravatar for Niels

Ik was er ook die avond om ook nogmaals te genieten van mr. Humphreys na het zien van het fantastische concert van OMD vorig jaar in Vredeburg. Was leuk om Claudia stukken te horen zingen van OMD en mr. Humphreys die van Propaganda. (of hij nou ook zich nog aan een stukkie Duits waagde, kan ik me niet herinneren :) ).

Mooie Foto’s en een Correcte Recentie van die avond!

Niels (ps. ik heb nog met mr. H & Claudia staan praten en volgens mij kunnen we binnenkort ook Propaganda live gaan zien.)

Niels (E-mail ) (URL) - 20-05-’08 17:26

gravatar for Edward

Mooie recensie van een fantastisch optreden. Leuk om te lezen dat iemand die niet thuis is in de wereld van electro-syntheziser-pop zo genoten heeft! Ik heb ook ontzettend genoten, enig minpuntje was dat het wel een beetje aan de korte kant was. Schitterende foto’s!

Edward - 22-05-’08 20:21

gravatar for Ronald

Goede recensie, dit maakt iedereen toch enthousiast voor Onetwo? Vond het een geweldig concert, heb heerlijk genoten. En de ‘meet & greet’ na afloop was ook dit keer weer geweldig! Mooie foto’s zijn er gemaakt, complimenten!

Ronald (E-mail ) (URL) - 25-05-’08 11:45


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.