Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

11 Mei 2008

Aangename negentiende editie van Haagse KoninginneNach

Leaf Voicst Mothers Finest
Door Serge Julien met foto's van Berbera van den Hoek

Voor de negentiende keer is de binnenstad van Den Haag aan de vooravond van Koninginnedag het toneel voor een scala aan bands die ieder jaar weer een slordige 200.000 mensen naar de binnenstad doen trekken. Ook dit jaar is het ondanks het wat wisselvallige weer een enorme opkomst die het eerder genoemde aantal zelfs overschrijdt. Blues, rock, funk, reggae, dance, het zijn de muzikale ingrediënten voor een uniek feest. Pleinen, straten en kroegen ademen de lucht van bier en blazen fijne muziek uit de speakers.

Burgemeester van Jozias van Aartsen opent op het Spuiplein de Nach waar vervolgens popgroep Leaf hun ‘feel good’ liedjes ten gehore zal brengen. En dat gaat erin als zoete koek. Goed in het gehoor liggende songs met een akoestische atmosfeer die hier en daar aan Jack Johnson doen denken maar dan in een swingender jasje gestoken en met heerlijke harmonieën. Natuurlijk ontbreekt de meezinger Wonderwoman niet. Een fijne opener! Gelinkt aan de KoninginneNach is de BinnenNach Singers & Songs. Voor de zesde keer presenteren singers-songwriters en popbands hun muziek in een (semi) akoestische setting in het Theater aan Het Spui. Intens is het optreden van John Dear Mowing Club. Frontman Melle de Boer heeft een wat klaaglijke zang die doet denken aan Neil Young, zich daarbij begeleidend op gitaar terwijl hij wordt gesteund door bas en drums.

Andre Manuel Luke Doucet popup

John Dear Mowing Club’s performance wordt gevolgd door de Canadezen Luke Doucet en Oh Susanna. We vallen midden in het gedeelte waar Doucet zijn gedeelte van het optreden opeist en aardig staat uit te halen op zijn Gretsch gitaar en daarmee stevig uit de hoek komt. Zijn laatste plaat Blood’s Too Rich heeft een warme ontvangst gekregen.
Intens is het optreden van Andre Manuel. Deze cabaretier, schrijver, acteur en muzikant leidt het publiek met een doorleefde stem in de moerstaal door teksten die zowel leed als humor ademen.

Terug op het Spuiplein begint Voicst aan een opzwepende set met rechttoe rechtaan rockers die het publiek in een mum van tijd laat mee springen en doen. Het is hard gegaan met Voicst. De aanstekelijke mengeling van gitaren, elektronische effecten en zelfs blazers leiden tot een levendig geheel. Tel daarbij op een aantal gekke pakken, opblaasbare attributen voor in het publiek en het magistrale Everyday I Work On The Road en Voicst kan niet meer kapot met hun optreden.

In de Grote Marktstraat staat DJ Maestro de nodige uurtjes vol te draaien met lekkere groovy plaatjes zoals we van hem gewend zijn en daarbij wordt extra invulling gegeven door een band die op hun gemak naast Maestro staat mee te spelen.

Staat DJ Maestro in de Grote Marktstraat fijne muziek te draaien, op het Spuipodium houdt Jeffrey Huf tussen de pauzes het publiek bezig met oude krakers. Een kraker uit het verleden doet zich ook voor in de vorm van een niet mis te verstane live act: Mother’s Finest. Deze door zangechtpaar Joyce 'Baby Jean' Kennedy en Glenn 'Doc' Murdock opgerichte Amerikaanse band kan het beste worden omschreven als een mix van rock, pop, funk en soul. Voor velen bekend van de jaren zeventig megahit: Baby Love. Een ronduit smakelijk optreden dat wordt ingezet met het eveneens bekende Somebody To Love. Tel daarbij op de extravagante verschijning van Kennedy die er na al die jaren nog steeds goed uitziet en je feestje is compleet. Verrassend!

Zuco 103 Voicst John Dear Mowing Club

Het festijn op het Spuiplein wordt afgesloten met wellicht de beste live band van Nederland: Zuco 103. Het gezelschap rond zangeres Lilian Vieira, toetsenist Stefan Schmid en drummer Stefan Kruger staat altijd garant voor een swingend festijn waarbij de Braziliaanse ritmes en elektronische effecten je om de oren vliegen. De als altijd prettige verschijning van Vieira krijgt nu nog extra cachet als ze gedurende het hele optreden met een pluche oranje leeuw om haar lichaam rondbanjert. Iets na enen sluit Zuco een optreden af met werk waarin ze werk hebben gespeeld van recentelijk verschenen CD After The Carnival en een aantal oude nummers. Het publiek vindt gretig aftrek bij dit wervelende optreden.

Net zoals bij andere festivals moet je keuzes maken in wat je wilt zien. Rond het Spuiplein vertoeven blijkt een goede zet. Met de bands Voicst en Leaf mogen we gerust trots zijn op deze relatief nieuwe bands uit de Lage Landen. Oud gediende Mother’s Finest weet nog steeds hoe ze een show moet neerzetten terwijl Zuco 103 de plank nooit misslaat met hun briljante Brazilectro. Even uit de massa ontsnappen naar een singer songwriter zorgt voor prima afwisseling. Ook het publiek lijkt zich prima te hebben vermaakt zonder chaotische aangelegenheden.

De KoninginneNach van Den Haag is hier om te blijven! Op naar de twintigste editie!
Gebruikte Tags: , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.