Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

23 April 2008

Muisstil publiek bij loepzuivere Brun

Ane Brun Ane Brun Ane Brun
Door Rutger Stronks met foto' van Berbera van den Hoek
Gezien: 18 april 2008 Lantaren | Venster Rotterdam


Ane Brun verzorgde afgelopen vrijdag 18 april een concert in de uitverkochte zaal van Lantaren/Venster in Rotterdam. Haar onlangs uitgebrachte derde album ‘Changing Of The Seasons’, gaf wellicht aanleiding voor een tournee langs de Europese poppodia. De Zweedse singer/songwriter verwierf in Nederland al meer bekendheid met haar vorige album, ‘A Temporary Dive’.

Het voorprogramma werd verzorgd door Nina Kinert, die ook de backing vocals bij Ane Brun verzorgt. Nina start met enkele rustige ballads, waarbij ‘Love Affair’ een waar hoogtepunt is.

Wat kan Nina prachtig zingen. Met gitaar en haar zweverige vorm van zang weet ze niet alleen mij, maar ook de volledige zaal stil te krijgen.
Nina wordt bij haar laatste twee nummers begeleid door haar band, die het geheel nog extra kracht bijzet. Ik geniet van het prachtige ‘Combat Lover’ en “I shot the Man’. Het betreffen nummers van haar nieuwe cd ‘Pets and Friends’ die helaas niet in Nederland verkrijgbaar is. Na het optreden realiseer ik me opeens dat Ane Brun nog moet optreden. Leuk om jezelf terug te roepen van zo’n sterk voorprogramma. Ane Brun Ane Brun Ane Brun

Ane Brun betreedt om iets over half tien het podium. Ane Brun wordt ondersteund door zes bandleden “ twee strijkers, percussie, piano en bas. Nina Kinert verzorgd de achtergrondzang, samen met de celliste, pianist en bassist. Een indrukwekkende mix van stemmen. Al snel start ze met het nummer ‘Raise my Head’ en doet mij gelijk beseffen waarom ik hier ben. De kwetsbaarheid is gewoon voelbaar als ze haar eerste regels heeft gezongen. Ook hier valt de stilte in de zaal op. Geen enkel spoor van gefluister of vallende bekertjes.

Het concert wordt vervolgd met de nummers ‘Round Table Conference’ en ‘The Puzzle’, alle twee afkomstig van haar nieuwe album. Ane meldt het publiek dat de avond een mix zal worden van nieuwe en oude liedjes, waarna ze het concert voortzet met ‘This Voice’. Het nummer staat op haar vorige album ‘A Temporary Dive’ en is één van de mooiste liedjes die ik ken. Een prachtige uitvoering die start met een solo op viool en later uitbouwt tot een nauwe samenwerking tussen viool, percussie, gitaar en piano.

Zoals Ane zelf aangeeft is ‘Changing of the Seasons’ een tekstueel hoogtepunt van haar jarenlange tekstschrijving. De teksten zijn vaak simpel te begrijpen, maar de diepgang laat het zeker niet afweten. Juist die combinatie tilt haar muziek tot betoverende en ontroerende hoogte. Ook in ‘Ten Seconds’, dat op het gehoor een redelijk toegankelijk nummer is, maakt de tekst het nummer ongekend mooi “ “It is those ten seconds, those ten seconds in your head, when you don’t wonder if you are alright, you’re just hanging around with yourself”.

Nina Kinert Nina Kinert Nina Kinert

Tijdens een lange instrumentale uitwerking van ‘Song No. 6’, vertrekt Ane van het podium, waarna één voor één de bandleden hun instrumenten wegleggen en ook het podium verlaten. Het nummer stopt als ook de violist haar viool aan de kant legt.

Ane trakteert de zaal echter nog op vier toegiften. Ze sluit het concert af met ‘My Lover Will Go’. Het publiek heeft zichtbaar genoten van het intieme concert in Lantaren/Venster, wat zich uit in een groot applaus voor de Zweedse singer/songwriter.

Ane Brun heeft mij een prachtige en bijzondere avond bezorgd. Luisterliedjes met kwetsbare teksten die live prima overkwamen, mede door de stilte die in de zaal aanwezig was. Spreken intieme en kwetsbare teksten begeleid door een prachtig arrangement je aan, dan zou het mijn advies zijn om even een wandeling naar de platenzaak te wagen om ‘Changing of the Seasons’ aan te schaffen. Ik weet dan bijna zeker dat we elkaar op een volgend concert zullen treffen.

Ane Brun - website en MySpace
Nina Kinert - website en MySpace
Lantaren-Venster - website
Gebruikte Tags: , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.