Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: VERWACHT, POP-ROCK

17 April 2008

Picknicken met John Mayer en Room Eleven in Haagse Zuiderpark

Alphabeat Donavon Frankenreiter Room Eleven
Door Serge Julien met foto's van The Alternative (klik voor vergroting)

Het Haagse Zuiderpark is voor muziekliefhebbers vooral bekend om het grootste gratis festival in Europa: Parkpop. In 2006 werd er een nieuw evenement neergezet: PICNIC in the PARK. Die eerste editie had toen popjazz cat Jamie Cullum als hoofdact op het programma en DJ Maestro achter de draaitafel om het publiek op te warmen. Dit jaar heeft de organisatie die in handen is van The Alternative voor een bredere opzet gekozen. Op zondag 22 juni zal deze tweede editie gaan plaatsvinden.

In de persoon van niemand minder dan John Mayer zal deze New Yorker acte de presence geven als hoofdact op de tweede editie van PICNIC in the PARK. Met zijn eerste album Room for Squares was het meteen raak maar met de opvolger Heavier Things waarvan het nummer Daughters een grote hit werd, lag de wereld aan zijn voeten. Prachtige teksten, goed in het gehoorliggende melodieën en een gepassioneerde zangvoordracht maken het werk van Mayer om van te smullen. Zijn laatste CD Continuum bezorgde hem twee Grammy awards en zijn concerten zijn in een mum van tijd uitverkocht. De verwachtingen zijn hooggespannen! Een andere grote naam is die van Donavon Frankenreiter. Deze zomerse bluegrass singer-songwriter en surfer uit Californie linken velen aan die andere singer-songwriter en surfer Jack Johnson met wie Frankenreiter goed bevriend is. Johnson produceerde het in 2004 uitgebrachte zelfgetitelde debuut van Frankenreiter. In 2006 kwam de opvolger Move by Yourself uit en op dit moment is zijn derde album in de maak. Wellicht dat er nieuw materiaal wordt uitgeprobeerd tijdens PICNIC in the PARK!

Rodrigo Y Gabriela John Mayer Milow

Kwaliteitsmuziek van eigen bodem wordt verzorgd door de topformatie Room Eleven. De groep scoorde magistraal met hun debuut Six White Russians and a Pink Pussycat waarop prachtige liedjes zijn te vinden die een mengeling vormen van jazz, pop, funk, blues en een vleugje folk. Tel daarbij op de prettige zang van boegbeeld Janne Schra en je bent goed voor platina, een Essent award en uitverkochte zalen. Begin van dit jaar kwam hun tweede CD Mmm&hellipGumbo? uit die muzikaal iets verder de diepte ingaat. Niet gering detail is dat het album is geproduceerd door niemand minder dan singer songwriter Dayna Kurtz en haar vaste producer Randy Crafton.

Het zou er ook nog weleens hevig aan toe kunnen gaan tijdens PICNIC in the PARK want het jonge Mexicaanse gitaarduo Rodrigo y Gabriela staat erom bekend een snel en ritmisch gitaarspel te presenteren. Vorig jaar was Lowlands nog getuige van dit opzwepende duo. Ze noemen Metallica als hun grootste invloed. Riemen vast!

Recentelijk kwam de tweede CD Coming of Age uit van de Belgische singer songwriter Milow. Deze 27-jarige zanger heeft in eigen land inmiddels aardig naam gemaakt. Vorig jaar opende hij het Rock Werchter festival. Tijdens PICNIC in the PARK wint de Belg er ongetwijfeld nieuwe fans bij.

Een feestje moet het worden met de feel good pop van het Deense Alphabeat. Het Engelse blad NME noemde het collectief het beste Scandinavische product sinds Abba. Hun debuut is in hun thuisland bekroond met platinum. Invloeden zijn te horen van B52’s, Wham maar ook Abba. Het resulteert in een uiterst vrolijk en swingend geheel van dit zestal. Dat zou weleens een levendige set kunnen worden tijdens PICNIC in the PARK!

Informatie
PICNIC in the PARK A day of music in the park
Zondag 22 juni 2008
Zuiderpark Den Haag / Aanvang 14.00
Entree 49,00 euro / 4,80 euro servicekosten
Voorverkoop gestart sinds 23 februari
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.