Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

14 April 2008

Melk en Honing door Angela Groothuizen

Angela Groothuizen Angela Groothuizen Angela Groothuizen
Tekst en beeld van Mieke Kreunen (klik voor vergroting)

In de Desmet Studio's aan de Amsterdamse Plantage Middenlaan was het bomvol met genodigden, vrienden en pers bij de cd-presentatie van Melk en Honing, het nieuwe album van Angela Groothuizen. Angela bracht een aantal nummers van haar CD ten gehore waarna Viggo Waas - regisseur van haar theaterprogramma - het eerste exemplaar aan Angela uitreikte.

Twaalf jaar na de CD 'Groothuizen' met de hit 'Rozegeur' is Angela opnieuw de studio ingedoken met aan haar zijde producer Nico Brandsen (o.a. Kane). Samen met haar band heeft ze dertien prachtige liedjes opgenomen, liedjes die laten horen hoe mooi de Nederlandse taal kan zijn. De band speelde samen in de kamer van de boerderijstudio van Frans Hendriks terwijl Angela zong in de voormalige bedstee. Het is een pure plaat geworden waarbij vaak de eerste take raak was. Angela Groothuizen Angela Groothuizen Angela Groothuizen

Op de cd die opgedragen is aan Bert Klunder, de onlangs overleden cabaretier, staan een aantal mooie Nederlandstalige ballads. Het nummer 'Voorbij' is gemaakt op een gedicht van Adama van Scheltema maar ook het 'Halleluja' (Leonard Cohen en Rob Crispijn), dat het publiek op de presentatie natuurlijk mee moest zingen is fraai. Niet helemaal af, een indrukwekkend nummer van Milou Frencken en Bier en Bitterballen herinneren allebei aan Bert Klunder, het eerste omdat het gaat over de relatie tussen Milou Frencken en hem en het andere omdat het voor hem werd geschreven na zijn dood.

Jammer genoeg kan ik het album alleen in de auto draaien want op alle geavanceerde apparatuur bij mij thuis doet de CD uit de royaal bemeten Goodie Bag die wij bij het verlaten van Desmet meekregen het helaas niet. Dat is toch wel een hinderlijk minpuntje. Toch zit ik vaak genoeg in de auto om ruimschoots de gelegenheid te hebben te luisteren naar dit prachtige album waarin ik een nieuwe kant van Angela Groothuizen heb ondekt. Het genre dat zij op deze cd zingt past haar wonderwel.

'Melk en Honing' is een cd waar één constante doorheen klinkt: het leven is, in al zijn onvolmaaktheid, een prachtig cadeau. Kopen dus dit album.

Angela Groothuizen - website

Melk En Honing<br />Angela Groothuizen
Melk En Honing
Angela Groothuizen

Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.