Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: LES MISERABLES WEBLOG

12 April 2008

In een zwart gat het toneel op rennenHoi Lieve mensjessss, een hele week vol met try-outs en repetities is achter de rug. We hebben echt met zijn allen heel hard gewerkt vind ik. Je merkt dat we soms echt nog even aan het zoeken zijn maar over het algemeen loopt de show goed.

We hebben 1 keer een showstop gehad omdat de barricades niet op het juiste punt tot stilstand kwamen en daardoor een brug die omlaag komt helemaal verkeerd terecht dreigde te komen. Meteen werd er gestopt en niemand raakte in een gevaarlijke situatie gelukkig! Alles is meteen de dag erna heel goed gecheckt want het moet natuurlijk allemaal goed lopen.

Bij mij is het voorgekomen dat bij de 2e try out mijn hek niet op kwam, waardoor ik in een zwart gat op rende....best raar. Ik heb maar 1 echte opkomst zeg maar en die moet goed zijn anders is het begin van je scene erg wankel en dat is niet prettig. Maar goed daarna is het niet meer gebeurd en ik hoop...even afkloppen, dat het ook niet meer gebeurd. Maar ja die hekken zijn nogal vervelend om op te brengen dus we zullen het meemaken.

De zoon van componist Claude-Michel Schönberg, is heel de tijd aanwezig om te zorgen dat alles muzikaal loopt zoals zijn vader dat wil. Het is nogal een klus om het geluid goed te krijgen bij deze show en daar werd dagelijks aan gewerkt. Het wordt nog een uitdaging als we in Rotterdam staan. We hebben dan echt maar heel kort om alles goed voor elkaar te krijgen voordat het premiere is....Maar ik vetrouw voor 100% op het team.

John Caird was ook aanwezig deze week en hij heeft ons nieuwe spelelementen gegeven. Eerst wist ik niet zo goed of het zou gaan werken, maar vooral in het duet tussen Jamai en mij werkt het voortreffelijk. We hadden eerst wat komische dingen er in gevoegd maar die zijn er nu helemaal uit gehaald...de scene loopt nu beter en je snapt waarom Cosette voor Marius valt!

Ook zijn er wat dingen veranderd voor René en ik en daar moet nog even aan gewerkt worden maar we voelen dat het de goede richting op gaat!

Deze week word er JAJA...de CD opgenomen....en er zijn understudy repetities....heel tof voor ze want ze gaan met Mariano werken en dat gebeurd niet altijd dat ze met de regisseur aan de slag mogen...te gek dus!
Erg leuk hoor....dat ik straks kan zeggen dat ik op 1 van de uitgebrachte cd's van Les Miserables sta!! Jiiiiiiiiiiiihaaaaaaaaa!

Vandaag dinsdag heb ik lekker een dagje vrij....Daar ben ik wel blij om omdat ik aan mijn lichaam merk dat we erg intensief bezig zijn, en ik een beetje moe begin te worden. Vooral merk ik dat bij de rol van Cosette, ik maak nogal wat schakelingen met mijn stem van borst, naar belt, naar mix en dan klassiek, als je lichaam moe word, word dit ook iets lastiger...dus iets meer energie eronder en dan komt het goed....
Dus een dagje extra kan ik wel gebruiken...iedereen trouwens!!


Veel liefs
Suus


Les Misérables - website

Als je alle logjes van Suus wilt lezen klik dan hier. Vanaf 16 april 2008 staat Les Misérables exclusief in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Kaarten zijn te verkrijgen via TopTicket Line 0900-300 5000 (45 cpm), via het nieuwe Luxor Theater en via de website.
=================

gravatar for Angela

Ik heb geen idee of dit nog gelezen, maar ik hoop het wel.
Ik heb even een vraagje. Suzan, jij zegt dat understudy’s nooit met de regisseur oefenen. Maar… hoe zijn ze dan goed opgeleid, dat ze weten wat ze moeten doen etc, als ze als understudy moeten invallen?

XXXX

Angela (E-mail ) - 04-12-’08 19:06


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.