Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

31 Maart 2008

Energiek en intens optreden van sensatie Fiction Plane in Paard

Fiction Plane Fiction Plane Fiction Plane
Door Serge Julien met foto's van Berbera van den Hoek
Fiction Plane in Paard van Troje op 23 maart 2008


Vlak voordat de Britse band Fiction Plane zal gaan touren in Amerika ronden zij hij hun laatste concerten af van de Europese tak van de tour. Op eerste Paasdag staan er grote getale mensen voor de deur van het Paard van Troje waar de Britpop sensatie een uitverkocht optreden zal geven.

Hoewel de band sinds 2001 bestaat (voor een tijd onder de naam Santa’s Boyfriend) zijn ze pas vorig jaar naar een groter publiek doorgebroken. De groep stond toen in het voorprogramma van de re ¼nie concerten van The Police in Amerika en Europa waarmee een stroom van positieve reacties teweeg werd gebracht. Daarbij zag ook de uitstekende derde plaat Left Side Of The Brain het levenslicht met daarop aantrekkelijke, frisse pop/rock liedjes met hier en daar een funky randje. Ook Nederland was positief gestemd en het nummer Two Sisters bereikte de top tien van de hitparade. Fiction Plane bestaat uit Pete Wilhoit op drums, Seton Daunt op gitaar en frontman Joe Sumner op bas en zang. Laatstgenoemde is de zoon van niemand minder dan Sting. Niet alleen qua uiterlijk vertoont Sumner jr. trekjes van zijn vader maar nog opvallender is het stemgeluid dat als twee druppels op dat van Sting lijkt.

Tijdens het concert in het Paard is de stemgelijkenis iets minder opvallend maar daarentegen is de invloed van pa Sumner wel duidelijk zichtbaar in de poses die zo lijken te zijn afgekeken: het gespring op het podium en op de versterkers is een kopie van bewegingen van Joe’s vader. Dat wordt gelukkig nergens vervelend want de muziek en het enthousiasme van de bandleden is van een aanstekelijk niveau.

Fiction Plane Fiction Plane Fiction Plane

De band heeft er overduidelijk zin in en straalt een enorme hoeveelheid energie uit. Het trio is een geoliede machine eenheid die zich voor 110% inzet en daarmee nummers als Death Machine, It’s A Lie, Cigarette, Cross The Line en de hit Two Sisters, als parels over het publiek strooit, die op hun beurt dolenthousiast meedeinen. Het is muzikaal niet direct iets nieuws maar de geraffineerde refreintjes, catchy gitaarrifjes en fijne sound maken het onmogelijk om niet iets lekkers te voelen bij de meeste liedjes.
Met het concert van Fiction Plane heeft de Haagse poptempel nu al een van de leukste concerten van het jaar op haar programma gehad. Op 1 juni is de band te zien op Pinkpop en als dat net zo energiek en intens wordt als het optreden in het Paard dan zal Landgraaf op haar grondvesten trillen met deze fantastische band! Gaat dat zien en horen!

Fiction Plane - website

CD
Left Side Of The Brain (2007)
Gebruikte Tags: , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.