Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: LES MISERABLES WEBLOG

28 Maart 2008

Vandaag Sitzprobe...En vandaag was het zo ver... Onze eerste repetitie met het orkest. Vanmorgen kwamen we binnen en er stonden al stoelen voor ons klaar. Het 18-koppig orkest zat al klaar en er was een lange tafel opgesteld. En jajaja.. wij werden al zenuwachtig.

Claude-Michel Schönberg, de componist zou komen en de Londense producent Cameron Mackintosh was er ook bij. Natuurlijk ontbraken producent Erwin van Lambaart en executive producer Willem Metz niet. En dan ook nog de mensen waar we al een tijdje mee samen werken. Dan denk je even...oeps. Maar goed, direct werd ons gezegd: niet bang zijn het is gewoon maar een 1e repetitie en lekker je best doen zoals altijd.

Nou daar gingen we dan... De eerste klanken klinken en weer ben ik zo blij dat ik in deze musical mag staan!!!

Het is overigens een nieuwe versie van de orkestratie waar het team 2 jaar lang aan gewerkt heeft. Ze hebben met man en macht gewerkt om de originele partituur om te bouwen naar iets nog mooiers. Het is prachtig om te horen hoe elk thema van muziek bij een karakter past dat gespeeld wordt. Bij mij zitten er veel strijkers, maar bijvoorbeeld bij de rol van Javert, gespeeld door Wim van den Driessche, zit veel percussie en is het een strak ritme. Overigens vult hij deze rol subliem in....volkomen goed gecast...geweldig!

Ik merk echt dat Jamai en ik goed bij elkaar passen qua stem. Het is trouwens ook erg leuk dat als je klaar bent en je weer op je stoeltje gaat zitten we steeds even naar elkaar kijken. En dan krijg je even een ondersteunend lachje of knipoog. Het ensemble klinkt ook als een klok...heerlijk. Echt waar, deze musical zit zo mooi in elkaar. Telkens verrast weer iets anders je.

Na de pauze begonnen we aan de 2e akte...en weer hou ik het niet droog. Gezellig...hahah...maar ik was niet de enige gelukkig. De sterfscene van Eponine, gespeeld door Céline Purcell, is hartverscheurend...oh god echt...NEEM ZAKDOEKJES MEE!!!
Kijk, er zit veel drama in deze musical, maar dat maakt ook het verhaal. Een verhaal dat op de dag van vandaag nog steeds waar is helaas. Het is een verhaal van vroeger en nu, en waarschijnlijk ook voor de toekomst. Ik denk dat we ons er daarom nog meer in kunnen inleven. In de 2e akte sterven er op de barricades heel veel mensen, dat snijdt door je ziel. Helaas gebeurt dat dus nog steeds bij ons om de hoek.

De Thénardiers zijn trouwens geweldig met zijn tweeën. Marjolein Algera en Carlo Boszhard, zij zorgen dan ook vaak voor een ietwat opwaartse sfeer...hahah...daar kunnen Jamai en ik ook wat van hoor...

Ik sprak na afloop nog even met Cameron en hij begon over de orkestratie. Dat ze er wat meer Rock ‘n Roll in wilde laten doorklinken. Waarop ik zei dat ik het te gek zou vinden als er een elektrische gitaar doorheen zou klinken af en toe. Toen zei hij dat dat ook het geval zal zijn. Ik had meteen dus een goede zet gedaan. Eenmaal op gang in dit gesprek had ik ook het lef om te vragen wat hij er dan van vond dat ik mijn Cosette niet helemaal klassiek doe. Hij vond het geweldig, en ik blij! Goede keuze dus om het niet helemaal klassiek te doen...

Zo ik heb weer genoeg geklets...ik ga mijn bedje opzoeken...
Deze week worden de laatste lootjes gelegd aan het afmaken van de show. En dan 1 april onze eerste try-out. SPANNEND....

Tot de volgende keer ....daaaaaaaaaaaaaaag,
Suus

Les Misérables - website

Als je alle logjes van Suus wilt lezen klik dan hier. Vanaf 16 april 2008 staat Les Misérables exclusief in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Kaarten zijn te verkrijgen via TopTicket Line 0900-300 5000 (45 cpm), via het nieuwe Luxor Theater en via de website.
=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.