Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
  • Del.icio.us
  • Digg
  • Google
  • Technorati
  • eKudos
  • Facebook
  • Blogmarks
  • Furl
  • Live
  • NuJIJ
  • Slashdot

Onderwerp: POP-ROCK

12 Maart 2008

Thomas Berge&hellip Ik sta paf

Thomas Berge Ali B Thomas Berge
Door Richard van de Crommert met foto's van Berbera van den Hoek
(klik voor vergroting)


Aangenaam verrast ben ik. Zeer aangenaam. Hoewel ik weliswaar direct ‘ja’ zei om een verslag te maken van de concerten van volkszanger Thomas Berge in de Heineken Music Hall, begin maart, had ik nooit verwacht dat het optreden van de jonge Twentenaar zó goed zou zijn.

De voortekenen waren niet goed. Vrijdagavond kreeg Berge de Amsterdamse popzaal slechts vol dankzij een actie met een drogisterijketen. En zaterdagavond was het balkon dicht en waren er nog voldoende vrije plekken in de zaal. Die Berge mocht wel van geluk spreken dat hij zulke jonge fans heeft want elke fan nam op zijn minst één ouder mee. Dat is nog eens een lekkere bonus. 'Fanta Music Hall' was vanavond een betere naam voor de bierhal. Sommige fans waren niet ouder dan zeven of acht jaar. Ik begon me dan ook af te vragen of het achttien-jarige talent, ondanks dat hij vorig jaar een Zilveren Harp wist te winnen en onlangs een Rembrandt in de wacht sleepte, wel overeind zou blijven. Maar allejezus zeg, vanaf het moment dat Berge op de b ¼hne staat is het hele podium gevuld. Berge werd vergezeld door een tienkoppige band en acht danseressen. Al vanaf het tweede liedje deint het hele publiek mee en wordt er in de gangpaden gedanst. Ik stond perplex.
Maar dat was nog niet alles. De blonde zanger rent naar elke hoekje van het podium. Als een ware Marco Borsato danst hij met zijn microfoonstandaard. Kortom: dit is show. En Thomas geniet ervan. Hij wil niks liever dan aanbeden worden. Hij roept nog tegen zijn publiek dat hij zijn ware liefde niet heeft gevonden, maar erg is dat niet. Berge is volmaakt gelukkig op het podium.

Thomas Berge in de HMH Thomas Berge Thomas Berge met Tess

Ik krijg er dorst van. Bij de bar buiten de muziekhal, stikt het van de vaders die een biertje drinken en een sigaretje roken. Haha. Zij hebben nauwelijks boodschap aan de kunsten van de Twentse zanger.

Op het podium wordt Thomas vergezeld door tienerzangeres Tess met wie hij een pakkend liedje zingt uit de High School Musical-film. Later op de avond verzorgt Ali B nog een optreden. “Hij was de grote verrassing op mijn verjaardag, toen ik achttien werd”, kondigde Thomas Berge hem aan. Het publiek smult ervan en brult keihard ‘wij zijn hier de fucking baas’ mee met de rapper.

Hoewel het grootste deel van de avond wordt gevuld met uptempo-liedjes is er met het liedje ‘Ik Hou Nog Steeds Van Jou’ ook ruimte voor een geweldige powerballad. Zijn uithalen zijn waanzinnig.

Na de pauze drommen de echte fans samen voor het podium. Een van de hoogtepunten is ongetwijfeld zijn acht minuten durende medley van Robbie Williams-hits. Dan laat Berge vuurwerk zien. Letterlijk en figuurlijk. Dan maar even letten op zijn uitspraak. Maar zijn Engels blijft overeind. Het Robbie Williams-intermezzo, waarbij het soms eerder lijkt alsof de blonde zanger in de huid kruipt van Mick Jagger dan van Williams, was hét moment om zijn colbertje uit te gooien, maar kennelijk moet het aanblijven. Zonde, Het had bijzonder goed gepast. Thomas vindt het echt leuk en verrast het publiek aan het eind van de medley met een leuk sprongetje. Daarmee pakt hij punten.

Thomas Berge Ali B Thomas Berge

Bij de toiletten kom ik presentatrice Viola Holt tegen. Zij is fan. “Thomas is mooi, gevoelig, goed gemanierd, charmant en bescheiden”, zegt ze. Aan het eind van het optreden komt nog de meezinger als ‘Maak Me Gek’ langs. Bij de Hazes-klassieker ‘Zij Gelooft In Mij’ krijgt Berge het te kwaad en komt een huilkinnetje opzetten, even later gevolgd door echte tranen. Op het eind, na de toegift, kan hij zijn tranen opnieuw niet bedwingen. Absoluut niet gespeeld.

Het enige wat Thomas Berge mist, is de aansluiting met het grote publiek. Dat kan alleen maar een kwestie van tijd zijn. Of het grote publiek klaar is voor Thomas Berge weet ik niet. Maar ik weet wel dat Thomas klaar is. Er moet gewoon een grote hit komen. Dan komt het wel goed.

Maar toch. Moest ik nou maandag op de redactie van De Telegraaf gaan toegeven dat ik niet alleen naar het concert van Thomas Berge was geweest, maar het ook nog geweldig leuk vond&hellip? Een binnenpretje was geboren. Alleen al die gedachte toverde een glimlach op mijn gezicht.
Ik heb me serieus van mijn taak gekweten. Tegen iedereen geroepen dat het top was&hellip.. Echt, Thomas Berge&hellip. Ik sta paf. Het was werkelijk heel erg goed. Je hebt er een enthousiaste ambassadeur bij. Ik wil je zien en zien groeien de komende jaren.
Ennuh, volgend jaar naar Dublin, man.&hellip (moet wel die kalkoen winnen in Belgrado, haha).

Thomas Berge - website
Gebruikte Tags: , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.