Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL, POP-ROCK, MUZIEK

11 Maart 2008

Syb, live in Concert: Alles uit de Kast en meer!

Syb van der Ploeg
Door Ester Dijkema met foto van Berbera van den Hoek (klik voor vergroting)

Syb van der Ploeg, de sympathieke Friese zanger die we allemaal nog kennen uit de popgroep De Kast, toert op het ogenblik door Nederland. Gesteund door een band met louter topmuzikanten en het nieuwe aanstormende Friese talent Elske de Wal, brengt Syb nummers uit zijn hele carrière. Uiteraard zijn dat succesnummers uit het repertoire van De Kast zoals 'Woorden zonder Woorden' en een 'Nije Dei' maar ook nummers van zijn Engelstalige bands Spanner en Motel Westcoast.

Dat Syb niet alleen een charismatische rockzanger is, bewees hij tijdens zijn optredens in de musicals Nostradamus van Kajak en Rembrandt, de musical waarin hij de rol van Rembrandt op zijn geheel eigen wijze met groot succes vertolkte. Uit Nostradamus zingt Syb het prachtige 'Celestial Science' en uit Rembrandt komen twee nummers voorbij: 'Ik vlucht in haar lijf' en het duet 'Meisje aan het Vensterraam', waarin Elske de Wal de rol van Hendrikje Stoffels zingt. Deze week komt de nieuwe cd van Syb uit die de titel Heilig Vuur heeft. Hierop ook de hitsingle 'Als ik jou zie'. De cd wordt zowel in het Fries als in het Nederlands uitgebracht. In het concert zingt Syb een aantal nummers van Heilig Vuur zoals het mooie lied voor zijn vader, uiteraard in het Fries.

Als toegift heeft Syb gekozen voor het nummer Achtbaan, een lied dat 8.88 min duurt. Volgens Syb is de acht een oneindige figuur dat alsmaar door blijft gaan, net als het leven. Achtbaan is een bijzonder lied, bijna een kleine musical op zichzelf.

Wie nog naar Syb Live in Concert wil, moet haast maken, hij is nog tot en met 27 maart te zien. Voor iedereen die dit niet meer zal kunnen meemaken is er natuurlijk de cd Heilig Vuur. Voor de speellijst kun je terecht op de website.

Syb van der Ploeg - website
Gebruikte Tags: , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.