Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: GOUDEN BOEKJES WEBLOG

10 Maart 2008

Het is al bijna zover!!Dorien HaanHoi, ik ben Dorien Haan. Actrice, 27 jaar en speel momenteel in “Op reis met de gouden boekjes”. Een familievoorstelling vanaf 5 jaar. Regie: Leopold Witte. Met verder: Kim van Zeben, Steyn de Leeuwe, Robert Orvalho, Boy Ooteman en Sergio Ijssel.

Het is misschien wat aan de late kant, om nu nog met een blog te komen over het repetitieproces van onze leuke voorstelling. Inmiddels zijn we namelijk al een paar weken aan het repeteren en hebben we a.s. zaterdag al de eerste try-outs. Dan maar een blog over het touren. Na vier weken repeteren in het M-lab in Amsterdam noord zitten we deze hele week al in Laren voor de montage. Dat betekent lange dagen van 10 tot 10 in het theater. Al het licht, geluid en décor komt in deze week bij elkaar en maakt de voorstelling helemaal af.

Wat een week! Onze voorstelling zit vol met haastverkledingen, hoedje af, hoedje op, doek ophangen, doek weer weg, weer een ander doek, om vervolgens de vier trappen weer te verplaatsen voor de volgende scene, weer een ander hoedje op, hoed af, pruik op, en ondertussen ook nog zingen en spelen. Kortom: Veel afspraken maken en je daar aan houden. Omdat we veel verschillende verhaaltjes (veel gouden boekjes) door elkaar spelen is het een hoop geregel. Het décor dat gemaakt is door de firma Rieks Swarte had dan ook z’n handen vol.

Zo doen we onder andere het boekje “Pietepaf”. Dat gaat over een piepklein hondje, dat uiteindelijk een reuzehond wordt. Nou was de reuzehond twee weken geleden al gemaakt, maar die werd afgekeurd door de brandweer. Vandaag hadden we eindelijk, 2 dagen voor de eerste voorstelling, de definitieve hond.

Dat moest natuurlijk nog uitgebreid gerepeteerd worden! Na een paar uur pietepaf op en af en op en af is het een mooie uitsmijter van de voorstelling geworden. Heel spannend om zaterdag de eerste echte try-out te gaan spelen. Hopen dat het publiek het net zo leuk vind als dat wij het vinden. We hebben onderling namelijk zo veel lol. Elke dag lig ik wel weer in een deuk om een van mijn collega’s.

Nu zitten we met z’n allen terug in de bus. Terwijl ik dit schrijf zijn mijn collega’s hele flauwe limericken aan het zingen. Heel gezellig! Ik denk dat ik even mee ga zingen&hellip.
Ik hou jullie op de hoogte!

GreetZ Dorien


Op reis met de Gouden Boekjes - website

Als je alle logjes van Dorien wilt lezen klik dan hier.


=================

gravatar for Nora Marttin (4)

Hallo Dorien,

Ik heb gisteren genoten van de reis met de gouden boekjes. Ik vond jou het leukst. Vandaag had ik ook twee staartjes in net als jij gisteren. Zit je ook op hyves?
Nu gaat mama het eigenwijze eendje voorlezen, want ik wil WEL met het eigenwijze eendje wandelen…

Groetjes Nora

Nora Marttin (4) - 07-04-’08 19:09

gravatar for jerûn Dreves

Hoi Dorien, Ik ben gisteren met vrouw en kindjes naar jullie voorstelling geweest in de Stadsschouwburg in Groningen. Mijn complimenten! wat een originaliteit, wat een energie en vooral wat een plezier dat jullie uitstraalden naar zowel kinderen, als ons ouders. Ik heb me werkelijk een kramp gelachen om Kippetje Tok, maar ook de Tuba-scene was formidabel. Ik (en mijn vrouw, alsmede kroost) hoop dat dit een vervolg gaat krijgen.

jerûn Dreves (E-mail ) - 07-04-’08 19:23

gravatar for hester

Hallo, mijn dochters en ik hebben ontzettend genoten van de voorstelling in Leeuwarden! Kippetje Tok proberen ze nog regelmatig na te rappen. Hoe kan ik aan de muziek cd komen?

hester (E-mail ) - 08-05-’08 21:46

gravatar for Ineke

Hallo Dorien,
Op 11 mei jl. jullie voorstelling bezocht in Alkmaar samen met mijn zoon van zeven. Wat hebben we genoten, jullie enthousiasme was zeer aanstekelijk! Een aanrader voor zowel kinderen als hun ouders.
Hartelijke groeten van Thomas en Ineke

Ineke - 12-05-’08 23:48


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.