Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: MUSICAL, VERWACHT, MUZIEK

7 Maart 2008

Broadwayhit The World Goes ’Round voor het eerst in Nederland

The World Goes 'Round Jon van Eerd The World Goes 'Round
Persbericht met foto's van Wim Lanser (klik voor vergroting)

In maart, april en mei tourt de Broadway hit The World Goes ’Round in Nederland. De cast van deze show, opgebouwd rondom de songs van de schrijvers Kander en Ebb, bestaat uit Jon van Eerd, Mylène d’Anjou, Tony Neef, Ellen Evers en Laura Vlasblom.

‘New York, New York’, ‘Money Money’, ‘All That Jazz’, ‘Cabaret’ en ‘Mr. Cellophane’. Op Broadway zijn al deze songs showstoppers. Voor een zogenaamde showstopper wordt de show even stil gelegd om de cast het ovationele applaus in ontvangst te laten nemen. In The World Goes ’Round komen deze showstoppers maar ook vele andere pareltjes voorbij; liedjes die alle aspecten van leven bevatten: hoogte- en dieptepunten, hoop, stille wensen, intens verdriet en uitbundige vreugde. Op Broadway won de kaskraker The World Goes ’Round zo’n beetje elke prijs die er te winnen viel. De show is nu voor een korte tournee in Nederland en is zich eigen gemaakt door vijf opvallende Nederlandse toppers. Humor, romantiek, drama, geweldige melodieën en brutale teksten en het enthousiasme en van de cast maken van The World Goes ’Round een avond om niet te missen en om niet te vergeten. Deze wervelende muziekshow wordt gebracht in een prachtig decor en schitterend licht en kostuums, door vijf persoonlijkheden. De 32 songs van deze show passen dan ook in hun persoonlijke verhalen. Ze worden begeleid door een live orkest.

Tony Neef Laura Vlasblom Ellen Evers

“Sometimes you're happy and sometimes you're sad “ but the world goes ‘round.”

De liedjes van John Kander en Fred Ebb zijn voornamelijk geschreven voor karakters in musicals. Ze bevatten alle facetten van het leven, de hoogte- en dieptepunten, de hoop, de stille wensen, het intense verdriet en de uitbundige vreugde. Ze kunnen daarom heel goed buiten de musicals gezongen worden en door uitvoerenden als hun persoonlijke verhaal worden gebracht. Kander en Ebb is een van de meest succesvolle en gedurfde songwriterteams van Amerika. Zij zijn de makers van vele hartveroverende Broadway-showstoppers, schreven vele scores voor films, televisieshows voor Shirley MacLaine, Frank Sinatra, Joel Grey en Baryshnikov en de ‘hofleverancier’ van Liza Minnelli.

Dit wervelende theaterconcert brengt een mix van onbekende en onvergetelijke juweeltjes uit hun bijzondere carrière met als hoogtepunt de beste songs uit de musicals Cabaret, Chicago, New York, New York, Kiss Of The Spiderwoman en Funny Lady, in afwisselende muziekstijlen als blues, Broadway, eigentijds, gospel en jazz.

Deze off-Broadway productie ging 18 maart 1991 in première in het Westside Theater in New York en speelde 408 voorstellingen. Choreografe Susan Stroman maakte deze productie tot één van de beste en meest onvergetelijke shows sinds Ain’t Misbehavin’. De show trekt sindsdien door de wereld en is nu voor het eerst op het vaste land van Europa te zien.

Ellen Evers Mylène d' Anjou Laura Vlasblom

Vijf veelzijdige performers, schitterende vocale arrangementen, een live orkest en een heerlijk vindingrijke staging maakt The World Goes ’Round tot een heerlijke theateravond met meeslepende en meezingbare muziek, humor, romantiek en drama, waarin de solisten laten zien dat zij dit ‘Broadway-niveau’ in Nederland heel goed aan kunnen. Immers, wat er ook gebeurt: de wereld draait door!

The World Goes ’Round gaat op 10 maart in première in het Theater aan de Schie in Schiedam. Daarna zal de show t/m 10 mei te zien zijn in verschillende theaters in het land.

The World Goed 'Round - website

Cast:
Jon van Eerd, Mylène d’Anjou, Tony Neef, Ellen Evers en Laura Vlasblom

Liedteksten: Fred Ebb
Muziek: John Kander
Regie/Choreografie: Martin Michel
Muzikale Leiding: Bob Zimmerman
Gebruikte Tags: , , , , , , , ,

=================


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.