Cultuurpodium Online

CultuurpodiumOnline is een online magazine over podiumkunsten binnen en buiten de muren van theaters en concertzalen. We schrijven over alles wat er op de podia te doen is op het gebied van theater, muziek, dans, musical, jazz, opera, festivals, klassieke muziek en nog veel meer.
In de rubriek Even voorstellen maakt u kennis met een aantal van onze medewerkers.

In ons tag overzicht
is te zien welke onderwerpen u op onze site kunt vinden.

Accreditatie namens CultuurpodiumOnline wordt alleen aangevraagd door de coördinatoren wiens naam vermeld wordt in het colofon. Krijgt u accreditatieaanvragen binnen van anderen namens CultuurpodiumOnline, checkt u dan aub even via het algemene mailadres of dat wel klopt.

Specials

Festival aan de Werf
Holland Festival
Artikelen over Oerol Impressies van Oerol
Geluiden van Oerol
Onze speciale Oerolpagina
De Parade
Lowlands

Onderwerpen

Actie
Algemeen
Cabaret
CD en DVD
Circus en show
Dans
Festival
Jazz
Jeugd
Klassieke muziek
Locatietheater
Multimedia
Musical
Muziek
Nieuws
Opera en operette
Pop en rock
Straattheater
Toneel
Verwacht
Wereldmuziek

Cultuur op TV

Opium
Vrije Geluiden

Alle bloggers

Blog Aart Schutte
Blog Cornee Hordijk
Blog David Geysen
Blog Dorien Haan
Blog Hanneke en Jonas
Blog Joel de Tombe
Blog Karin Lambrechtsen
Blog Marijcke Voorsluijs
Blog Marina Kaptijn
Blog Marle en Clara
Blog Michael Varenkamp
Blog Moniek Poerstamper
Blog Noortje Herlaar
Blog Rembrandt Frerichs
Blog Suzan Seegers
Blog Tamara Schoppert
Blog Thomas Cammaert
Blog Tom Beek
Blog Ton van der Meer
Blog Willliam Spaaij
Blog Yonga Sun

Archieven

Sep 2014 Jun 2014 Jun 2013 Aug 2011 Jul 2011 Jun 2011 Mei 2011 Jun 2010 Mei 2010 Dec 2009 Nov 2009 Okt 2009 Sep 2009 Aug 2009 Jul 2009 Jun 2009 Mei 2009 Apr 2009 Nov 2008 Jun 2008 Apr 2008 Mrt 2008 Feb 2008 Jan 2008 Dec 2007 Nov 2007


Prikbord

Hier op het prikbord kan een flyer van uw voorstelling komen te staan.

Op ons prikbord in de rechterkolom van de voorpagina hebben we plaats voor de flyers van een beperkt aantal voorstellingen en concerten. Wilt u ook een flyer op ons prikbord plaatsen? Stuur uw beeldmateriaal en eventueel ander persmateriaal naar ons algemene mailadres en als (of zodra) er plaats is zullen we uw flyer op het prikbord zetten.

These icons link to social bookmarking sites where readers can share and discover new web pages.
 • Del.icio.us
 • Digg
 • Google
 • Technorati
 • eKudos
 • Facebook
 • Blogmarks
 • Furl
 • Live
 • NuJIJ
 • Slashdot

Onderwerp: DIRTY DANCING WEBLOG

5 Maart 2008

Het doek kan bijna op!De eerste echte voorstellingen zijn achter de rug, de try-outs. De try-outs zijn ervoor bedoeld om het stuk te kunnen inspelen met publiek en om alle laatste technische problemen te tekkelen. Op de eerste dag was een groot deel van de zaal gevuld met familieleden en vrienden van de cast en het team. Dat was een geweldige eerste publiekservaring met warm applaus, hard gelach en liefdevolle reacties na afloop. Ik vond het super om respons te krijgen en om dingen te kunnen uitproberen met publiek in de zaal. En het is fijn om aan familie te kunnen laten zien waar je al bijna twee maanden voor aan het repeteren bent.

Alle avonden zijn uniek en verlopen anders. Dat is voor mij wat theater zo verschrikkelijk leuk maakt. De uitdaging is zo groot om iedere avond weer iets nieuws neer te zetten! Blijven zoeken, dat is voor mij wat spelen is. Waarom werkt een grap de ene avond wel en de andere niet? Wat een luxe om dat 7 keer per week uit te mogen vogelen. Zendertjes

Mijn rol in deze productie is licht komisch en leent zich ervoor om bijna karikaturaal te worden neergezet, maar daarin schuilt ook de valkuil. Qua speelstijl moet ik niet afsteken bij de andere personages en is deze rol net zo serieus en oprecht als de anderen. Mijn personage zingt in het stuk de 'Hula song', waar ik ook nog van alles mee uit te proberen heb. Ik wissel per avond af of ik het liedje in het Engels zing of in de Nederlandse vertaling van Laurens Spoor 'Het kokosnotenlied'. Naar aanleiding van de reacties van het publiek moet er deze week een keuze worden gemaakt in welke taal ik het uiteindelijk iedere avond zal gaan doen.

Alle andere nummers uit de productie zijn de originele Engelstalige hits. Voor al dit soort onderzoek zijn deze try-outs super om te experimenteren. Dagelijks wordt er nog gerepeteerd en worden er aanwijzingen gegeven m.b.t. de speelavond van de vorige dag. Dit maakt deze weken behoorlijk zwaar. Je moet flexibel zijn om iedere avond weer dingen mee te nemen die van te voren zijn gezegd. Hierin staat het totaalproduct centraal en moet je als speler ook een beetje geven en nemen naar de regisseur toe.

Noortje nieuwe stijl

De premi?ère is bijna daar, a.s. zondag. Er moeten nog snel toi-toi's, traditionele gelukswensjes voor de voorstelling, verzonnen en gemaakt worden. Waarom begin ik daar nooit op tijd mee? En de laatste hand wordt nog gelegd aan mijn jurk voor het feest. De geweldige ontwerpster Marjoleine Innemee is speciaal voor deze gelegenheid bezig met een prachtig jurkje. Nog even geduld...het doek kan bijna op!

Noortje

Dirty Dancing - website

Alle artikelen van Noortje Herlaar zijn hier te vinden in het Dirty Dancing Weblog.


=================

gravatar for Ton van Idsinga

Lieve Noortje,
Leuk weer eens iets van je te horen, al is het via je moeder.Ik heb er alle vertrouwen in dat het publiek van jou zal genieten en van je zal gaan houden, zoals jij van het publiek en het theater houdt.
veel liefs toi, toi, Ton

Ton van Idsinga (E-mail ) - 07-03-’08 15:46


(optioneel veld)
(optioneel veld)
Om geautomatiseerde spam in reacties te voorkomen stellen we je een eenvoudige vraag.

Reactiemoderatie staat aan op deze site. Dit betekent dat je reactie niet zichtbaar zal zijn, tot deze is goedgekeurd door een beheerder.

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.